11.06.2015 Zanimljivosti

Kako izgleda život majke sedmoro dece

Za Endži Martin svaki dan je nova avantura puna haosa i smeha. Pročitajte šta ova žena, koja je naučila da istinski ceni majčinstvo, savetuje budućim i sadašnjim mamama.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Srednjoškolska ljubav, pretvorila se u divan brak pun dečijeg smeha. Ova mama iz Ohaja, je sa svojim suprugom već 17 godina u braku, a zajedno imaju čak sedmoro dece. Pročitajte intervju u kojem ona otkriva šta za nju predstavlja majčinstvo…

Zanimanje?
Ja sam mama koja dane provodi sa svojom decom! Svoje predškolce školujem od kuće, a ostatak vremena prolazi u odvoženju, dovoženju, uspavljivanju, menjanju pelena i neprestanom spremanju hrane…

5 stvari koje najviše volite?
1. Tuširanje na kraju dana
2. Spuštanje u čistu posteljinu
3. Dani kada mi kosa izgleda uredni
4. Sunce
5. Smeh. Svih nas, naročito moje dece!

Čemu najviše posvećujete pažnju?
Odlučna sam u tome da svaki dan dajem najbolje od sebe. Počastvovana sam ovakvim životom, okružena pozitivnom energijom. Moja porodica je moja „strast“ i neprestano se trudim da nam stvaram uspomene.

Da li imate neki hobi?
Zavisna sam od čitanja. To je jedini način na koji mogu da odmorim mozak i sačuvam se od mračnih misli i griže savesti zbog svih onih 714 stvari koje nisam uradila tog dana.

Kako biste opisali vašu porodicu? Mi smo veoma interesantan miks organizovanog haosa. Glasni i ispunjeni ljubavlju, zauzeti stalnim traženjem druge cipele. Ali ako bi to morala da bude jedna reč, to bi definitivno bila- ZABAVNA! Na koji način vas je majčinstvo promenilo? Bila sam na studijama kada sam dobila prvog sina, i nisam mogla da verujem kolika je to količina ljubavi koju sam osetila prema njemu. Nikada nisam mogla da zamislim tako nešto. Srazmero ljubavi, nikada nisam mogla da zamislim ni da čovek može da oseća toliki strah. Strah da nešto strašno može da se desi tom stvorenju. I nisam mogla ni da zamislim da neko može da oseti toliko uzbuđenje u iščekivanju novog dana samo kako bih ponovo ceo dan gledala to malo lice.

Šta je najlepši deo majčinstva?
Osećati toliko povezanosti sa nekom drugom dušom. Svaki dan se boriti za sreću, i svaki dan iskusiti sve veću i veću ljubav. Moja deca me čine boljom osobom i na tome sam im večno zahvalna.

Da li postoji nešto što niste očekivali?
Majčinstvo me je učinilo potpunom osobom. Odrasla sam kao dete razvedenih roditelja i nisam imala mnogo rođaka. Moj muž i ja smo odlučili da za našu decu izgradimo potpuno drugačiji život. Nisam očekivala da će posmatranje supruga koliko je dobar otac imati gotovo isceliteljski efekat na mene!

Koja vam je omiljeno kao porodici?
Definitivno naši rođendani i praznici. Vreme kada smo svi na okupu!

Koji je najdragoceniji momenat koji ste doživeli kao majka?
Jedno svoje dete izgubila sam u desetoj nedelji trudnoće. To me je pogodilo do srži. Ali je istovremeno to bio momenat koji je definisao mene kao ličnost. To je bio momenat kada sam istinski naučila da cenim majčinstvo.

Čemu želite da naučite vašu decu?
Da moraju u svemu da vide pozitivne stvari. Da u svakom danu pronađu ono dobro, koliko god duboko morali da „kopaju“ da bi do njega došlii. A da su vredan rad i ljubaznost osobine koje se cene. Ali najvažnije što želim da znaju je da uvek mogu da se vrate kući!

Da li imate neki savet za mlade i ona žene koje treba da postanu majke?
Radite onako kako se osećate, jer ste za to stvorene! Znate više nego što mislite. Slušajte i učite, čitajte, ali najvažnije od svega, pratite svoje instinkte! I ne zaboravite da uživate u svakom danu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije