23.06.2015 Zanimljivosti

Kako najbolje rasporediti namirnice u frižideru

Nije svako mesto u frižideru dobro za sve namirnice, pa čak i neka koja su fabrički napravljena za određeni proizvod bi valjalo izbegavati.

Postoje dve vrste ljudi kada je odlaganje namirnica u pitanju – oni koji imaju striktna mesta za svaku i prave rasporede i oni koji ne mare mnogo gde će šta staviti dokle god znaju gde je. Sve ostalo su varijante koje nastaju usled rapoloživog vremena i raspoloženja.

Na primer, vrata frižidera važe za namanje hladan deo i tu bi trebalo da se izbegne odlaganje proizvoda koji sadrže prirodne konzervanse, pa tako iako u njih možemo da spustimo kupljeni sok od jabuke, trebali bi da izbegavamo stavljanje jaja i mlečnih proizvoda.

Najčešće su donje police najhladnije, pa su i najbolje za sirovo meso, plodove mora, mlečne proizvode i jaja kako bi ona što duže bila sveža.

Voće i povrće valjalo bi da se odloži u odvojene posude koje su namenjene upravo za njih. Breskve, šljive i kruške ne bi trebalo čuvati u blizini povrća jer one ispuštaju „gasove“ koji će ubrzati propadanje povrća. Ujedno, jaja mogu da poprime miris nekih drugih namirnica, pa obratite pažnju šta stavljate blizu njih.

Izbegavajte da odlažete hleb u frižider, a neki savetuju da u njemu napravite mesta za ulja i orašaste plodove. Ne zaboravite da je u frižideru potrebno da se ostavi dovoljno prostora kako bi kroz njega neometano strujao hladan vazduh.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije