08.07.2015 Zanimljivosti

Kako su žene u drevna vremena sprečavale trudnoću?!

Najstariji kondom ikada pronađen datira iz 1642. godine. Bio je neka vrsta futrole za penis izrađen od životinjskog tkiva nalik crevu za kobasice.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Istoričari su otkrili i ilustracije stare oko 3.000 godina na kojima se vidi kako muškarci nose zaštitu na penisu. Pretpostavljaju da se radilo o crevima neke životinje. Ideja kako se zaštititi tokom seksa kroz istoriju je bilo puno, a neke su toliko bizarne i gadljive da je teško poverovati da su ih sproveli u delo.

Pola limuna na grliću materice
Kazanova je koristio polovine isceđenih limuna tako što ih je stavljao u vagine svojih ljubavnica, kao poklopac na grliću materice. Osim što je prolaz spermatozoida bio blokiran, kiselina ih je dodatno uništavala.

Testisi lisice na ulazu u vaginu
Jedna od najbizarnijih metoda bilo je nošenje testisa od lisice. Nosile su ih žene blizu vagine, a odrezanu nogu životinje stavljale su oko vrata. Verovalo se da testisi lisice stvaraju magičnu barijeru koja stopira mogućnost začeća. Verovatno je ova metoda radila na principu da muškarac izgubi erekciju kada vidi te rekvizite na ženi.

Vosak iz ušiju mazge
U Srednjem veku mazge su imale savršeno čiste uši. Njihov vosak ljudi su vadili, spremali u posude i koristili kao kontracepciju.

Čepići od izmeta slona i krokodila
Ni izmet nije prošao neopaženo u svetu kontracepcije drevne Indije i Egipta. Od izmeta slona i krokodila žene su pravile čepiće i i stavljale ih u vagine. Kiselina iz izmeta ubila je svaki spermatozoid.

Kosti crne mačke oko vrata
Njihove kosti žene su nosile oko vrata, a kost je morala biti izvađena sa leve strane mačkinog tela. Ako je žena ipak ostala trudna, tada su tvrdili da mačka nije bila dovoljno crna.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije