11.05.2015 Zanimljivosti

Koje stvari očekuju roditelje kada beba odraste?

Vaša dete više nije beba, pa vam se čini da je, kada su neke stvari u pitanju, vašim mukama došao kraj. Međutim, prevarili ste se!

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Kada beba uhvati svoj ritam shvatate koliku važnost treba pridavati određenom rasporedu spavanja, hranjenja i buđenja. I taman kada vam je cela rutina postala vrlo jednostavna, beba je porasla.

I mada ćete se ponadati da je nekim stvarima došao kraj, brzo ćete se razuveriti, evo i zašto:

Rutina spavanja
Sve ono vreme koje ste trošili na uspavljivanje deteta dok je bilo malo, kada ono odraste to vreme će vam biti potrebno da decu probuditie za vrtić ili školu. Sa setom ćete se prisećati vremena kada je to bila mala bebica i vaš jedan duboki udah je bio dovoljan da ih probudi.

Podrigivanje
Svaki roditelji mnogo vremena provede razmišljajući da li je dete dovoljno podrignulo, treba li ga još držati na ramenu. Kada dete odraste isto vremena ćete trošiti na učenje deteta da zaista ne bi smelo toliko podrigivati, pogotovo u javnosti.

Hranjenje
Sve one muke oko nagovaranja deteta da stavi samo kašičicu kašice u usta, pljuvanje hrane, opšti nered u vašoj kući javiće se ponovno u pubertetskim danima. Čips i čokolada biće jedina prihvatljiva hrana vašem detetu, za sve ostalo ćete morati dobro da se potrudite da ih nagovorite da pojedu.

Govor
Svi roditelji vrlo su uzbuđeni oko bebine prve reči. Kada će biti izgovorena i ko će imati tu čast da začuje jedno „mama“ ili „tata“. Uživajte u tim predivnim rečima svaki dan iznova, jer nadimci koje ćete početi dobijati kada dete uđe u pubertet, verovatno vam se neće svideti. Štaviše, često ćete poželeti da dete ne zna da govori uopšte!

Izvor: index.hr




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije