27.08.2014 Zanimljivosti

Koji tip mame vas najviše nervira?

U trenutku kada postanete mama, postajete magnet za ostale mame. Bilo da gurate kolica po parku ili šetalištu, vodite dete na redovnu kontrolu kod pedijatra, ili odlazite na druženje kod prijatelja koji imaju decu, naći ćete se okružene različitim tipovima mama. Evo i saveta kako da razgovarate sa njima, iako to nije uvek lako.

Happy mother and her children lying on a bed

Super fit mama

Ne možete, a da ne primetite njene snažne ruke i savršeno zategnut stomak. Izvajano telo i formu na kojoj bi joj pozavidela i vrhunska sportistkinja.

Ne prezirite njeno prelepo telo. Kada odlučite da je vreme da skinete trudničku garderobu (dugo posle porođaja), ona bi mogla da vam bude dobra partnerka u vežbanju. U međuvremenu, ona vas samo nervira, pa je nemojte zvati na kafu.

Osuđujuća mama

Njena beba nikada nije imala ni najmanji ojed od pelena jer ona koristi samo organski pamuk koji je najbolji za decu. Njena deca ne kijaju, jer jesu samo organsko povrće koje ona sama gaji u bašti i samo od njega sprema kašice. Ona nije kao druge mame.

Ne prevrćite očima i ne ljutite se na nju. Ona to ne razume. Pokupite korisne savete i trikove koje možete da upotrebite, ali bez preterivanja.

Mama tovarni magarac

Ovo je mama sa torbom za pelene veličine omanjeg kofera, u kojoj stoji sve što bi joj možda bilo potrebno ukoliko se desi bilo kakva nepredviđena situacija. Ona jedino može da vas iznervira jer njena kolica sa dodatnim prostorom za stvari zauzimaju 90 odsto širine trotoara – i zato što pored nje izgledate kao loša mama, jer dobro da niste zaboravili i bebu kod kuće, a ne neke dodatne stvari, poput rezervne odeće ili kreme.

Trudite se da se ne poredite sa njom. I ne zaboravite da je povedete na sledeći izlet, jer će se jedino ona setiti da ponese foto aparat i rezervne baterije.

Mama sa previše informacija

Da li ju je iko pitao koliko jako joj je bila inficirana rana od carskog reza i koliko dugo i iscrpljujuće se porađala dok lekar nije odlučio da je vreme za carski? Niko? Nismo ni mislili da iko pita takve stvari. Ako se ipak pitate, bradavice su konačno prestale da joj krvare i spavala je sa mužem četiri puta od kad se beba rodila.

Oduprite se potrebi da sa njom delite previše ličnih detalja iz svog života. Uskoro će ceo grad znati koliko vas je bolela rana od epiziotomije.

Mama paranoik

Ova vrsta mame budi bebu da proveri da li još diše, dezinfikuje svaku igračku u koju drugo dete izdahne i pozdravlja vas sa panikom. “Znaš li da je ovogodišnja gripa najsmrtonosnija do sad“?

Svi imamo neke osobine paranoične mame u nama, zbog toga sa njom ne treba provoditi previše vremena. Njena briga je definitivno zarazna bolest.

Plačljiva mama

Nema greške sa ovom vrstom mame.Ona je preumorna! Iscrpljena! Nema novca ni za šta! Nju sve boli!

Dobra stvar u druženju sa ovakvim mamama je da ne morate da učestvujete u razgovoru. Nekoliko klimanja glavom će biti dovoljno.

Mama hvalisavka

Ona ne govori da je njena beba pametnija i naprednija od vaše. Ona samo komentariše svoju zabrinutost – da li je njena beba uspela da se prevrne u krevetiću na vreme, da li je stimulisala bebin mozak u dovoljnoj meri i da li će uspeti da iskoristi zamrznuto majčino mleko do momenta dok ne bude morala da ga baci. Ali, zapravo, ona se hvali naprednošću svoje bebe i količinom mleka koju ima.

Jako je lako naljutiti se na nju, ali ona će ljutnju shvatiti kao ljubomoru. Svaki put kada bude pričala o tome zbog čega je zabrinuta, objasnite joj da vi niste zabrinuti. I promenite temu.

Izvor: bebac.com, M. G.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije