01.10.2015 Zanimljivosti

Majka ostavila tek rođene trojke u porodilištu

Jedna mama iz Rumunije nedavno je bila prinuđena da donese najtežu odluku u svom životu – ona je svoje tek rođene trojke napustila, a razlog zbog kojeg je to uradila rastužio je mnoge…

Dženeta već ima troje dece sa kojima živi u oronuloj kući na pereferiji, a ubrzo nakon što je dobila trojke, jednostavno je nestala iz bolnice, ostavivši ih medicinskim sestrama da se brinu za njih.

„Nadam se da će ljudi shvatiti da ja jednostavno nemam mogućnosti da se staram o njima. Želim im da imaju lep život, onakav kakav im ja nikada ne bih mogla pružiti“ rekla je Bente.

Trojke koje je ova majka donela na svet su potpuno zdrave i dobijene su prirodnim putem. Rođene su prerano, ali to nije ugrozilo njihovo zdravlje.

Pročitajte i… Jednim potezom spasao bebi život: Upoznajte policajca koga je svet proglasio herojem!

Socijalne službe su odmah želele da udome ove devojčice, ali nisu mogli do ta urade bez majčinog pristanka, koja se tek nedavno pojavila u bolnici i potpisala sve dozvole za njihov smeštaj.

Bolnica u kojoj se Dženeta Bente porodila u Drobetu ima neslavnu reputaciju da je tu čak 25 beba napušteno samo ove godine.

„Roditelji ih obično ostavljaju zbog finansijskih razloga. Ovde je jako loš standard i većina stanovništva je siromašno, te nemaju mogućnosti da ih izdržavaju“, rekla je Aurelija Siresana koja radi kao socijalni radnik za zbrinjavanje dece.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije