04.03.2015 Zanimljivosti

Mali Supermen: Mališan se plivanjem hrabro borio za svoj život (VIDEO)

beba pliva

Vilijam Džouns pliva od sedme nedelje života. On je rođen sa Daunovim sindromom, a morao je da ide i na operaciju srca. Roditelji su odlučili da ga vode na plivanje kako bi ojačao za nju.

Vilijam se u vodi snalazi savršeno, jer već od prvih nedelja života ide na plivanje.

Njemu je, naime zakazana operacija srca nedugo nakon rođenja, a sada ima 15 nedelja i već je naviknut na bazen na koji su ga vodili dva puta nedeljno kako bi plivanjem njegovo telo što više ojačalo i kako bi se pripremio za operaciju.

beba i roditelji

Suzan (41) i Endrju (39) bili su zabrinuti su za svog sina, ali su se nadali da će mu plivanje pomoći i da će sve da prođe dobro.

– On je moj mali Supermen. Plivanje mu je pomoglo da ojača mišiće i stekne snagu za operaciju srca. Čim je ušao u bazen, snašao se dobro – on jednostavno voli da bude u vodi. Pošto ima Daunov sindrom, mišići su mu bili jako slabi, ali nakon nekoliko odlazaka na bazen počeli su da jačaju – kaže ona.

Operacija je dobro prošla. Posle nje je došlo do komplikacija, ali se Vilijam dobro izborio sa njima. Sada četiri meseca treba da se oporavlja u bolnici, pa će posle moći da se vrati u Sajrensester sa svojom porodicom.

– Jedva čekamo da ga vidimo kako opet pliva u bazenu – kaže njegova majka.

Pogledajte prilog o njemu:

Izvor: Mamin kutak
Foto: PrintScreen




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije