15.04.2015 Zanimljivosti

Novi Sad: Besplatan parking za trudnice i majke

untitled

Skupština grada donela je odluku da Novi Sad dobije parking-mesta koja će biti rezervisana samo za trudnice i majke. Odluka je doneta na poslednjoj sednici, a podršku inicijativi dale su sve političke stranke u gradskom parlamentu.

Odlukom je predviđeno da se u Novom Sadu, prvenstveno blizu objekata koje koriste trudnice i majke s malom decom, kao što su zdravstvene i druge ustanove, na javnim parkiralištima označe posebna parking-mesta za trudnice i majke. Po odluci je predviđeno da pravo parkiranja na tim mestima imaju trudnice u trećem trimestru i majke s decom do navršene druge godine koje imaju prebivalište u Gradu neprekidno dve godine pre podnošenja zahteva.

Preduzeće „Parking-servis” će izdavati nalepnice za označavanje jednog vozila na ime trudnice ili majke, odnosno člana zajedničkog domaćinstva. Gradska uprava zadužena za socijalnu i dečiju zaštitu će doneti akt kojim će na osnovu medicinske i druge dokumentacije „Parking-servis” izdavati nalepnice, a utvrdiće i koji je minimalan broj parking-mesta.

– Ideja je nastala prošle godine kada smo napravili akciju kod SPENS-a i tamo obeležili prvo parking-mesto za trudnice i majke – kazao je tim povodom odbornik DSS-a u Skupštini grada Zvonko Nikolić. – Drago nam je što je predlog usvojen jednoglasno, a planovi su nam da ideja zaživi u celoj Srbiji. Obeležena praking-mesta za trudnice će biti besplatna, bez obzira na zonu u kojoj su.

On je naveo da parking-mesta za trudnice i majke s malom decom treba da budu šira od običnih i vidno obeležena, poput onih koja su rezervisana za invalide.

Za sada nije poznato kada će odluka početi da se primenjuje, a to zavisi od brzine rada gradske administracije.

Izvor: Dnevnik
Foto. NSHronika.rs




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije