20.10.2011 Zanimljivosti

Otvorena izložba „Podržimo početak života – pomozimo prevremeno rođenim bebama“

U okviru kampanje “Podržimo početak života – pomozimo prevremeno rođenim bebama“, koju Rosa realizuje u saradnji sa Institutom za neonatologiju, u Tašmajdanskom parku postavljena je izložba fotografija prevremeno rođenih beba koje su boravile na Institutu i njihovih roditelja. Mnoge od njih su, zahvaljujući postojanju Banke humanog mleka, imale priliku da dobijaju najzrdaviju hranu koju su donirale mame, dobrovoljni davaoci mleka.

Ova izložba, kao i cela kampanja, imaju edukativan karakter – da informišu trudnice i mame o značaju koji majčino mleko ima za novorođenčad i da ih motivišu da, ako su u mogućnosti, doniraju višak svog mleka i pomognu prevremeno rođenim bebama kojima je ono i hrana i lek.

Ana Mocik, jedna je od mama na fotografijama, čija beba je rođena mesec dana pre termina. „Staša je boravila na Institutu za neonatologiju oko dvadesetak dana. Lepo je napredovala i danas, sa 11 meseci, ona je hiperaktivno, radoznalo i veselo dete. Učešće na ovoj izložbi za moju porodicu je prilika da se zahvalimo svima koji su ove i prošle godine učestvovali u kampanji Rosa vode i Instituta i što su pomogli da i naša Staša dobije mleko majke donorke na početku svog života. Kada sam razvila laktaciju i ja sam nastavila da doniram višak svog mleka Banci mleka, jer svega nekoliko mililitara mleka koje su za nas višak, za prevremeno rođene bebe su jedan ili više obroka dnevno!”, izjavila je Ana.

Kampanja „Podržimo početak života – pomozimo prevremeno rođenim bebama“, kojom Rosa nastavlja prošlogodišnju uspešnu podršku razvoju Banke humanog mleka i Institutu traje do kraja oktobra. Od juna, kada je akcija počela, od svake prodate flaše Rosa vode odvajaju se novčana sredstva za kupovinu potrebne medicinske opreme za ustanovu u kojoj se zbrinjavaju prevremeno rođene i teško bolesne bebe iz cele Srbije. Deo sredstava usmeren je na edukaciju zaposlenih i njihovo stručno usavršavanje, ali i na edukaciju mama koje su u mogućnosti da postanu dobrovoljni davaoci mleka.

Izuzetno smo ponosni na to što ovom izložbom, koja je deo edukatvnog segmenta naše kampanje, možemo da predstavimo fotografije prevremeno rođenih beba, kojima je pomoć pružena onda kada im je bila najpotrebnija. Imajući u vidu da se na Institutu godišnje zbrine oko 1.000 beba, i da je mnogima od njih potrebno donorsko mleko, verujemo da ćemo podstaći mame ali i sve sugrađane da nam se pridruže i donesu veću sigurnost majkama, a njihovim bebama što brži oporavak. Nadam se da ćemo narednog meseca kada budemo sumirali sve rezlutate, imati razloga da budemo ponosni na ono što smo zajedno uradili – pružili još bolje uslove smeštaja i lečenja prevremeno rođenim bebama i pomogli da što više njih zdravo ode svojim domovima, istakao je Milija Magdelinić, brend menadžer Rosa vode.

Izložbu “Podržimo početak života – pomozimo prevremeno rođenim bebama“, svi zainteresovani sugrađani moći će da pogledaju do 6. novembra u Tašmajdanskom parku.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije