29.01.2016 Zanimljivosti

Ovi znaci otkrivaju da možete odmah da zatrudnite

Žena može da zatrudni samo tokom plodnih dana, tačnije tokom ovulacije. Iako postoje razne metode za utvrđivanje kada su vam tačno plodni dani, novija istraživanja pokazuju da se to oslikava i na našem licu, telu i raspoloženju.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

U prevodu, ponekad je jedan pogled u ogledalo dovoljan da vam pokaže da ste plodni.

Rumeni obrazi

Ženama su obrazi rumeniji kad su u ovulaciji, a to su potvrdili i naučnici sa Univerziteta u Glazgovu. Zapravo, čitava koža je prokrvljenija, ali se to najviše odražava na obrazima, objasnio je vođa istraživanja dr Benedikt Džouns. Za ovu pojavu možemo da se zahvalimo hormonu estradiolu, koji se pojačano luči baš u plodnim danima, a koji šalje krv u tanku kožu na licu.

Seksi glas

Možda zvuči neverovatno, ali žene tokom meseca menjaju boju glasa! U istraživanju čiji su rezultati objavljeni u stručnom magazinu „Physiology and Behavior“ dokazano je da se muškacima koža naježi 20 procenata jače kada im se obrati žena u ovulaciji, u odnosu na reakciju kada im se obrati žena u drugom periodu menstrualnog ciklusa. Za sve su ponovo zaslužni hormoni, budući da utiču na grlo, glasne žice i tkivo koje ih okružuje baš kao što utiču na matericu. Ako primetite da muškarci drugačije reaguju na vaš glas, znajte da je to u pitanju.

Ostale znakove pogledajte na sledećoj strani…




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije