30.10.2015 Zanimljivosti

Počela akcija bezbednosti dece u saobraćaju

Bezbednost dece je prioritet Grada, a po tom pitanju do sada urađeno mnogo, čak u 89 škola dodatno je unapređena zaštita bezbednosti u saobraćaju najmlađih učesnika, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Predstavom o pravilnom ponašanju u saobraćaju u Osnovnoj školi „Josif Pančić“ juče je počeo deveti ciklus akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“, a gradski menadžer Goran Vesić poručio je da je cilj gradske uprave da do kraja mandata sve škole budu obezbeđene po pitanju bezbednosti u saobraćaju i da više nijedna nema crnu tačku.

Vesić je istakao da je bezbednost dece u saobraćaju prioritet gradske vlasti i da je po tom pitanju do sada urađeno mnogo, a pre svega u uređenju svih saobraćajnih problema u okolini škola. Prošle godine je, kako je napomenuo, postavljeno 40 zona usporenog saobraćaja, a ove do sada 49, što znači da je u ukupno 89 škola dodatno unapređena zaštita bezbednosti u saobraćaju najmlađih učesnika.

Vesić je dodao da je ove godine postavljeno preko 100 ležećih policajaca, a da se radi i na umrežavanju kamera, tako da se u svakoj opštini iz jedne sobe nadgledaju dvorišta škola i dešavanja u njima.

“Po prvi put ćemo imati jasnu sliku šta se po dvorištima dešava”, rekao je Vesić, navodeći da će kontrolna soba najpre biti uspostavljena na Novom Beogradu i na Voždovcu.

Posebnu zahvalnost na pomoći u unapređenju bezbednosti dece Vesić je uputio MUP-u Srbije i Saobraćajnoj policiji, navodeći da je u septembru dnevno oko 770 policajaca bilo angažovano na obezbeđenju škola. Direktor “Parking servisa” Andrija Čupković naveo je da je za devet godina sprovođenja akcije “Đaci vas mole, usporite pored škole” preko 100.000 najmlađih učesnika edukovano kako da se ponašaju u saobraćaju. “

Prevencija je veoma važna, danas počinjeno devetu sezonu”, rekao je Čupković i dodao da je “Parking servis” omogućio i parkiranje na takozvanim đačkim parking mestima, a prihode od naplate tih parking mesta iskoristiće za kupovinu neophodnog nastavnog materijala.

Đaci prvaci Osnovne škole “Josif Pančić” danas su imali prilike da odgledaju edukativnu predstavu o pravilima ponašanja u saobraćaju, družili su se i pevali sa horom “Čarolija”, a “Parking servis” im je poklonio rasporede časova i fluorescentne prsluke, kako bi bili uočljiviji vozačima na putu do škole.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije