15.10.2015 Zanimljivosti

Počelo uplaćivanje sredstava za boravak dece u privatnim vrtićima

Pomoćnica gradonačelnika Irena Vujović pozvala je sve roditelje koji nisu podneli zahteve za refundaciju da to učine što pre.

Foto: Pixabay/Free Images

Foto: Pixabay/Free Images

Pomoćnica gradonačelnika Irena Vujović rekla je danas da je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu počeo da uplaćuje sredstva na račune roditelja čija deca idu u verifikovane privatne predškolske ustanove, koje su sada u sistemu Grada Beograda.

„Kao što smo i obećali, od sredine ovog meseca krenule su uplate za roditelje čija deca idu u privatni vrtić. Uplate za 57 dece su na računima roditelja, a 600 je pripremljeno i biće uplaćeno do kraja nedelje. Pozivamo roditelje koji nisu podneli zahteve za refundaciju da to učine što pre, jer samo na osnovu toga Grad Beograd može da im uplati novac“, kaže Vujović.

Pomoćnica gradonačelnika naglašava da Grad Beograd regresira boravak u vrtićima za 3.200 dece i da će za sve one koji su podneli zahtev za refundaciju novac biti uplaćen do kraja meseca.

„Grad će nastaviti sukcesivno da isplaćuje preuzete obaveze, a najveći deo će biti isplaćen do kraja meseca po svim prispelim zahtevima roditelja. Napominjemo da roditelji tokom cele godine mogu da uz odbijenicu iz državnog vrtića upišu dete u željeni privatni vrtić“, istakla je Irena Vujović.

Ona dodaje da je u ovaj sistem trenutno uključeno 65 privatnih vrtića, a ovaj broj se konstantno povećava, tako da je samim tim sve više slobodnih mesta u objektima predškolskih ustanova.

„Na ovaj način, mi ćemo za nekoliko godina potpuno rešiti višegodišnji problem nedostajućih mesta u vrtića. To znači da ne moramo konstantno da ulažemo sredstva u izgradnju novih objekata, što je velika ušteda za grad“, zaključila je Irena Vujović.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije