29.07.2015 Zanimljivosti

Posle 26 godina, rođena prva beba u porodilištu u Preševu

U vanbolničkom porodilištu u Preševu, nakon pauze od 26 godina, rođena je prva beba.

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

A.B. iz Preševa rodila je dečaka teškog četiri kilograma, a prema rečima doktorke Džejljane Ferati porođaj je protekao normalno, saopštilo je danas Koordinaciono telo za Bujanovac, Preševo i Medveđu.

Osoblje, medicinske sestre i lekari u vanbolničkom porodilištu u Preševu pozvali su sve trudnice u Preševu da dođu na preglede, kontrole i porode se u svom gradu.

„Ovaj porođaj je ohrabrujući i za sve druge majke i pozivamo ih da dođu i da se porode u Preševu“, rekla je doktorka Ferati.

Predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković čestitao je roditeljima i osoblju vanbolničkog porodilišta rođenje deteta.

„Nakon 26 godina u Preševu je rođena prva beba u savremeno opremljenom vanbolničkom porodilištu. Ovo je uspeh svih nas, jer smo obezbedili uslove da se žene iz Preševa i okoline porađaju u prostoru koje po pravilima struke ispunjava najviše standarde“, istakao je Stanković.

On je poručio osoblju da očekuje da ispoštuju visoke zahteve koje stuka postavlja pred njih i da će opravdati te potrebe.
Vanbolničko porodilište u Preševu ima dve sale za porođaj, inkubator, fototerapiju, sobe za sestre, četiri sobe za rehabilitaciju, kuhinju i ostale potrebne prostorije.

Od danas trudnice iz Preševa neće morati da idu po drugim gradovima i drugim bolnicama, jer je vanbolničko porodilište u Preševu dostupno majkama 24 časa, navodi se u saopštenju.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije