31.07.2015 Zanimljivosti

Poštar siromašnom dečaku sakupio stotine knjiga preko Fejsbuka!

Pre nego što pomislite da ste strašno „nesrećni“ jer nemate stoti par cipela ili mobilni najnovije generacije, pročitajte ovaj tekst.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Naime, lokalni poštar Ron Linč ušao je u zgradu u kojoj živi mali Metju sa porodicom. Metju je upitao Rona da li ima još letaka da mu da jer on voli da čita. Poštar mu je odgovorio da u biblioteci ima mnogo knjiga koje bi mogle da mu se svide.

Međutim, mali Met Flores i njegova porodica su siromiašni i nemaju automobil, niti para da Metu plate kartu za autobus da ode do biblioteke.

Rona je to mnogo pogodilo pa je obećao dečaku da će mu pomoći. Na svom Fejsbuku objavio je poruku kojom je apelovao na prijatelje da mu se pridruže u akciji kako bi pomogli dečaku.

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Međutim, nije ni bio svestan da će i drugi podeliti njegov status i da će se mnogo nepoznatih ljudi uključiti u doniranje knjiga.

“Fejsbuk prijatelji, ovo je Metju Flores. Danas dok sam dostavljao poštu u njegovoj zgradi, video sam ga kako čita reklamne letke, a onda me je pitao da li imam viška da bi mogao da ih čita. Rekao mi je da bi voleo da ima i knjige koje bi mogao da čita. Rekao sam mu da ih biblioteka ima mnogo, ali mi je odgovorio da nemaju auto i da ne može da priušti autobus. Zato… nabavimo ovom dvanaestogodišnjaku knjige! Ja sam dobio mnogo knjiga dok sam bio dete i sad je vreme da pomognemo nekom drugom! Molim vas, nabavimo mu gomilu knjiga za čitanje! Većina dece njegovog uzrasta danas želi elektronske nuređaje. Sjajno je videti njegovu strast i trebalo je da vidite kako je bio srećan kad sam mu rekao da ću mu pomoći! On računa na mene, a ja računam na vas!”, stoji u Ronovoj poruci koju je objavio na Fejsbuku.

Nakon toga, mališanu su knjige počele da pristižu na kućnu adresu. “Postalo je ludo nakon toga. Čuo sam se s ljudima iz Velike Britanije, Australije i Indije”, rekao je Linč lokalnoj TV stanici nakon što je njegov apel postao viralan.

Metju je do sada dobio više od 350 knjiga, a one samo pristižu.
S poštarom Ronom se dogovorio da će ih sve podeliti s drugom decom koja ih takođe nemaju. “Planiram da pročitam svaku od ovih knjiga koju sam dobio”, rekao je presrećni mališan.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije