02.12.2015 Zanimljivosti

Predstavljen prvi srpski Monopol u Delta City-ju

Turistička organizacija Srbije, Dexy Co i Delta City, u atrijumu šoping-mola, u utorak, 1. decembra, zajedno sa brojnim ljubiteljima ove omiljene društvene igre, premijerno su predstavili prvi srpski Monopol.

mala 55

U okviru obeležavanja 80 godina postojanja Monopola, posle SAD, Velike Britanije i Italije, Srbija je četvrta zemlja na svetu koja je dobila personalizovanu verziju ove popularne igre.

Polja koja krase nazivi gradova i atrakcija poput Beograda, Novog Sada, Niša, Sirogojna, Đavolje Varoši, figurice sa motivima šajkače i opanka – samo su neke od karakteristike domaće edicije ove igre.

Podsetimo i da je tokom aprila trajalo glasanje preko društvenih mreža i u Delta City-ju, za izgled figurica u domaćem izdanju Monopola, tako da su upravo fanovi bili ti koji su imali veliki doprinos u njegovom kreiranju.

mala 77

Nekoliko zanimljivosti o Monopolu…

        • Prvi Monopol predstavljen je pre tačno osam decenija, 1935. godine
        • Igra je dobila ime po ekonomskom terminu monopol, što označava dominaciju jednog učesnika nad drugim učesnicima u privredi
  • Najduža partija Monopola trajala je 70 dana, bez prestanka
  • Do sada je proizvedeno šest milijardi zelenih kućica i dve milijarde crvenih hotela
  • Među najtraženijim edicijama Monopola su „Čarobnjak iz Oza“ i „Elvis Prisli“
  • Procenjuje se da je Monopol do sada igralo oko 750 miliona ljudi širom sveta, što je čini jednom od najigranijih igara na svetu
  • mala 66

Monopol je igra koju zajedno igraju sve generacije, koja se čuva godinama i kojoj se svi rado vraćamo. Kroz Monopol Srbija pruža se prilika mladim naraštajima da nauče više o Srbiji, njenim destinacijama i atrakcijama, a starijima da se motivišu da posete gradove i mesta na kojima još nisu bili. Ediciju Monopol Srbija predstavila je licencirana kompanija za proizvodnju lokalnih Monopol izdanja kompanije Hazbro, Winning Moves.

 




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije