12.09.2015 Zanimljivosti

Preslatka je: Koni-Rouz, prvi model sa Daunovim sindromom

Slatka je kao med zato i ne čudi što je jedan od najtraženijih dečjih foto modela. Ali je od ostale dece izdvaja to što ima Daunov sindrom.

Foto: Printsreen

Foto: Printsreen

Koni-Rouz, devojčica šarmantnog osmeha i svetlih plavih očiju, trenutno je jedna od najpopularnijih modela za decu. Ono što je izdavaja od drugih nije samo osmeh, već i to što ima Daunov sindrom.
Koni je rođena dva meseca pre termina, ali Daunov sindrom joj nije dijagnostikovan odmah. Dve nedelje kasnije utvrđeno je o čemu se radi.

“Imamo prijatelje čija deca imaju Daunov sindrom i imali samo samo pozitivna iskustva sa decom koja imaju tu dijagnozu. To je samo još jedna mala beba koja treba da bude voljena”, kaže mama.

Prijatelji njenih roditelja oduvek su delili komplimnete maloj Koni zbog njenog preslatkog osmeha. Kada je jedna prijateljica njene majke predložila da pokuša da kontaktira neku manekensku agenciju, Džuli je odlučila da proba.

“Poslala sam emejl sa slikom Koni modnim agencijama da ih pitam da li su zainteresovani. Odmah smo dobili odgovor da jesu”, priča Džuli.

Pročitajte još…Neinvazivni prenatalni test za otkrivanje Daunovog sindroma!

Dvogodišnja Koni Rouz prvi je model za decu sa Daunovim sindromom, ali kako je mama često fotografiše, tako se i ova slatka devojčica brzo i lako snašla na prvom snimanju.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije