06.04.2015 Zanimljivosti

Prevremeni porođaj: Beba rođena u kolima nasred parkinga

prevremen porođaj

Amanda Moran, koja ima četvoro dece, do kraja života će se sećati četvrtog porođaja. On je bio specifičan po tome što se dogodio u automobilu, na parkingu bolnice, dok su njena tri mališana bili na zadnjem sedištu!

Amanda je prve porođajne bolove dobila oko pola tri tokom noći, ali nije mislila da se radi o porođaju. Kako su bolovi postali konstantni, tokom sledećih sat vremena bili su na svakih pet minuta, Amanda i njen muž su shvatili da se zaista radi o porođaju.

Kako je bilo veoma kasno, nisu imali vremena da pozovu bilo koga ko bi se brinuo o njihovim mališanima, seli su u kola zajedno sa njima i uputili se u obližnju bolnicu.

– Moj muž Majkl je zaista bio pažljiv. Vozio je oprezno, i zaobilazio je sve rupe na putu tako da pored mojih bolova, put nisam osetila. Kako su bolovi postali sve jači shvatila sam da će se dogoditi ono najgore. Porođaj će se dogoditi u kolima.

Kada smo bili na samo dva kilometara od bolnice osetila sam da je beba već krenula da izlazi. Brzo sam spustila sedište i podigla pojas dovoljno da mogu da se porodim.

Kada se moj muž parkirao ispred bolnice, bebina glavica je već bila napolju. Moj muž i ja smo reagovali po našim prirodnim instiktima. Čim sam se porodila, bebu sam uzela u svoje naručje. Majkl je odmotao pupčanu vrpcu koja je bila oko njenog vrata i odmah otrčao do bolnice po pomoć – kaže Amanda.

Ona je rekla da je bila iznenađena kako su njeni mališani bili mirni i nimalo uplašeni. Sedeli su strpljivo, i čim se ona porodila, približili su se da vide svoju tek rođenu sestricu Obri. Ovo je bilo nesvakidašnje iskustvo za njih. Nakon provedenih 24 časa u bolnici, Obri i njena mama Amanda su otpuštene iz bolnice.

Ovakav porođaj iznenadio je mnoge, a prijatelji porodice Moran mislili su da je u pitanju prvoaprilska šala.

Od ovog iskustva, Amanda ima veliku želju da kroz nekoliko godina upiše školu za babice.

Izvor: Maminkutak.rs
Foto: Thinkstock




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije