19.06.2018 Zanimljivosti

Rešite se neprijatnog mirisa znoja

Iako je u pitanju prirodan proces, nikada nije prijatno osetiti jak miris znoja. Evo načina kako da rešite ovaj problem.

Prirodna rešenja za neprijatan miris znoja

Znoj prirodno izlučivanje kože, koje ovom organu pomaže da održi vodeni balans i sačuva telo od pregrevanja. Zajedno sa njim, iz organizma se uklanjaju i toksini, te je miris znoja prisutan kod svih ljudi bez izuzetka.

Kako bi smanjili znojenje i uklonili neprijatan miris istog, možete koristiti prirodne dezodoranse, koje ćete napraviti sami i to od sastojaka koje već imate u kući.

Izdvojili smo za vas dva recepta kako da napravite ove korisne rastvore:

1. Sprej (rastvor) sa kamilicom
Tri supene kašika sušene kamilice prelijte sa 1 litar vode. Prokuvajte. Sklonite sa šporeta, poklopite i ostavite da odstoji sat vremena. Posle čaj procedite i dodajte 1 supenu kašiku sode bikarbone. Dobro promešajte da se soda rastvori i sipajte u prazan raspršivač. Ovaj sprej možete koristiti nekoliko puta dnevno.

Takođe, možete ga koristiti i tako što ćete u rastvor potopiti pamučnu krpicu i brisati predeo ispod pazuha nekoliko puta dnevno.

2. Slani rastvor
U 1 litar vode treba rastvoriti pola kafene kašičice soli i sa ovim rastvorom prebrisati čist pazuh. Posle sat vremena isprati slani rastvor sa tela. Ako se to ne radi, koža ispod pazuha može da se presuši, što može izazvati perutanje ili svrab. Nakon minimum 12 dana upotrene ovog rastvora, znojenje tela će se znatno smanjiti.

Više saveta potražite u magazinu Mama&beba!

Pratite nas i na Fejsbuku: https://www.facebook.com/mamaibebacom/

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije