15.07.2015 Zanimljivosti

Roditelji, oprez: Šlaufi i „mišići“ za vodu lošeg su kvaliteta!

U poslednjih nedelju dana reke su odnele pet života, pa šef spasilačke službe na Adi Ciganliji, Miodrag Jović poručuje građanima da se kupaju samo na uređenim plažama, a da se oni koji nisu dobri plivači klone reka.

Foto: Pixabay/Free Images

Foto: Pixabay/Free Images

„Svake godine utopi se između 100 i 150 ljudi. Naročito opasne za kupanje mogu biti reke, jer se kupači suočavaju s velikom količinom vode koja se brzo kreće i često sa sobom nosi različite predmete“, objašnjava Jović, preporučivši roditeljima da povedu računa da li decu vode na uređene ili neuređene plaže. On ističe da su uređene samo one na kojima neko može da im pritekne u pomoć.

Najopasnije reke su one najveće – Sava i Dunav, naročito zbog toga što se na više mesta iz njih vadi šljunak, pa se stvaraju i virovi. On ističe da su sva sredstva za održavanje na vodi koja mogu da se nabave u Srbiji – „mišići“, pojasevi, šlaufi i prsluci – prilično lošeg kvaliteta, pa decu ne treba ostavljati u vodi bez nadzora starijih.

Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije za zaštitu potrošača, kaže da „mišići“ uglavnom imaju loše ventile:

„Zbog loše finansijske situacije normalno je da pazarimo što jeftiniju robu. Nemam ništa protiv robe iz Kine, ali ključno je da bude testirana.“

 




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije