02.07.2015 Zanimljivosti

Saznajte koji ste tip trudnice

Pronađite se u opisu naših ikonskih trudnica, i nemojte se iznenaditi ako se ispostavi da se trebate ponovo upoznati sama sa sobom. Ipak je trudnoća drugo stanje. Možda se vama čini da ste ona ista ali vaša okolina je sigurno primetila promenu.

Foto; Pixabay/Free Images

Foto; Pixabay/Free Images

Panično spremna
Saznali ste da ste u drugom stanju i na putu do kuće kupili ste i nalepili nalepnicu ”Beba u autu” na zadnje staklo automobila? Niste ni pogledali a kamo li probali morske plodove zbog straha od trovanja? Analizirate vaše društvo i zovete vaše drugarice udate za pušače da ih obavestite da se nećete viđati u sledećem periodu?
Ako ste to vi: vaša težnja da se zaštite još nerođeno dete potpuno je prirodna, ali kocentrišete li se na sve moguće pretnje nećete moći da uživate u vašoj trudnoći. Pokušajte da se opustite i usredsredite se na pripreme za dolazak bebe. Takođe, uključivanje u školicu za trudnice pruža šansu da pronađete srodnu dušu s kojom ćete razmenjivati sve strahove i brige.

Modistkinja
I dalje nosite poslednje trendove i detalje, i sa nesmanjenim žarom obilazite modne studije? Nije vam jasno zašto se pored vas ostale trudnice osećaju kao ormar sa izbočenim fiokama?
Često pomislite ”Danas sam se užasno obukla! Ovo je bilo moderno pre dve godine, ali moj jedini par helanki je na pranju”.
Ako ste to vi: Dobar izgled očigledno pozitivno utiče na vaše raspoloženje pa drugo stanje nikako nije razloga da naviku oblačenja u trendu zanemarite. Ipak, ne upoređujte se s drugima i ne opterećujte se željom da izgledate baš kao slavna trudnica koja nam se smeška sa najnovijih naslovnih strana– one iza sebe imaju timove stilista koji im omogućavaju da uvek izgledaju sveže i doterano. Nosite garderobu u kojoj ćete izgledati lepo a koja ćevam istovremeno biti udobna.

U posebnoj ligi
Prepoznajete li se u sledećem opisu: u svemu bolja od drugih, vaš stomak je veći, lakše podnosite trudnoću, ne patite od mučnine i nemate nijednu striju, kupili ste više stvari za bebu od ostalih iz školice, znate mnogo više o porođaju od komšinice koja se porađala dva puta i držite broj najboljeg pedijatra u gradu na brzom biranju. Rasplakali ste i oterali trudnicu pored vas na hitan pregled rečima: ”Tvoja beba se još uvek nije pomerila? O, ja već nedeljama osećam bebine pokrete!”
Ako ste to vi: Stalno ponavljajte sebi da trudnoća nije takmičenje. Iskustvo svake žene je jedinstveno i u njemu treba da uživate, a ne da se neprekidno poredite i nadmećete s drugima.

Nepromenjena
Ne shvatate zašto se žene promene u trudnoći i zašto se samo zato što ste trudni vaš život mora promeniti? Vi ste bolji i jači od toga! Najverovatnije ćete reći: ”Ne budi smešna. Naravno da nisam umorna i da mi nije teško. Sama ću nositi svoj teret”.
Ako ste to vi: Trudnoća zahteva dosta energije i zbog toga usporavanje ritma i odustajanje od nekih aktivnosti nije odraz slabosti i poraza. Osim toga, većina žena je prošla kroz iskustvo trudnoće, pa će razumeti jutarnje mučnine i fizička ograničenja tokom ovog perioda. Takođe, znajte da su ljudi vrlo često mnogo stroži prema sebi nego prema drugima.

Ekološki osveštena
Zato što ste trudni ne znači da treba da uništavate planetu, gnušate se tapetama u dečjoj sobi jer su prepune toksičnih materija koje izazivaju različite genetske poremećaje, a za pelene nećete ni da čujete? Počeli ste da pravite kolevku za bebu od prirodnih materijala?
Ako ste to vi: Informisanje o opasnostima koje vrebaju kao i šta je za bebu korisno – uključujući okruženje – zaista je super. Međutim, nema potrebe da u tome preterujete. Ne ubeđujte prijateljice koje nisu zainteresovane za organski pamuk i bebi-opremu od prirodnih materijala. Naravno, sve to korektno je prema životnoj sredini i korisno za bebu, ali izbor opreme od neorganskih materijala ne narušava ničije roditeljske veštine i kvalitete.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije