11.08.2016 Zanimljivosti

Saznajte šta izaziva prekomerna upotreba elektronskih uređaja

Znate li šta izaziva prekomerna upotreba elektronskih uređaja? Računar, televizor, mobilni telefon samo su neka od tehnoloških dostignuća koja su danas svima dostupna.

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Računar, televizor, mobilni telefon samo su neka od tehnoloških dostignuća koja su danas svima dostupna.

Koliko puta nam se desilo da zaspimo sa telefonom ispod jastuka ili sa uključenim televizorom, računarom? Svako veče to radimo.
Surfujemo internetom do kasno u noć, čitamo knjige na elektronskom čitaču ili se dopisujemo putem “pametnih”mobilnih telefona. To je postalo naša svakodnevica.

U skoro svakoj porodici svako od ukućana ima mobilni telefon, možda i laptop zavisi od posla kojim se bavi, i što je najgore od svega i svojoj deci u uzrastu od 5 godina omogućili su pristup video igricama u spavaćoj sobi, a ukoliko krenu na neko putovanje onda obavezno nose tablet gde će takođe dete igrati igrice.

Možda nismo ni svesni koliko loše može da utiče prekomerna upotreba elektronskih uređaja,naročito pred spavanje. Pročitajte kakve posledice može da izazove prekomerna upotreba elektronskih uređaja:

Znate li šta izaziva prekomerna upotreba
Računar, televizor, mobilni telefon samo su neka od tehnoloških dostignuća koja su danas svima dostupna.

– Korišćenje laptopa, pametnih telefona može izazvati i nesanicu. Centralni nervni sistem još je razdraženiji u slučaju rada kada je mozak aktivno uključen (igranje igrica,pretraživanje internet stranica) nego u slučaju pasivnih radnji kao što je naprimer gledanje televizije.

– Prekomerno koriščenje izaziva glavobolju, peckanje i crvenilo očiju

– Princip rada elekotronskih uređaja poput mobilnog telefona bazira se na emitovanju mikrotalasa iste fenkvencije. Evo daćemo vam jednostavan primer: Na isti način radi mikrotalasna rerna. A svi znamo šta se dogadja kad se jelo stavi u rernu.
Tako da ukoliko se ljudski organizam nalazi veliki broj sati u sredini koja podseća na ovu mikrotalasnu pećnicu i kad je organizam pod uticajem raznih mikrotalasa neizbižno je da dođe do velikih poremećaja u organizmu.

Jedno istraživanje nam pokazuje da kod korisnika mobilnog telefona prosečno oštećenje ćelija iznosi 39.75 posto. Krv jednog ispitanika starog 24 godine pokazala je oštećenje ćelija 63 posto. On je koristio mobilni 1 do 2 sata dnevno dve godine. To je danas norma miliona dece u SAD. A kako stvari stoje kod nas to još niko nije ispitivao.

Prekomerna upotreba elektornskih uređaja-Najgora posledica je naravno izazivanje kancera! Verovatno ne slutite da bi vaše dete već za nekoliko godina moglo dobiti tumor na mozgu zbog korišćenja tableta ili mobilnog telefona, ali šta biste uradili i da to znate?
Ne biste sigurno mogli da mu oduzmete nešto što svi njegovi drugari imaju, kako mu objasniti da je to štetno kad to nije nikakav luksuz već potreba savremenog čoveka to i sami znate.

Posle svega navedenog šta ćete uraditi? Ja ću sigurno isključiti svoj telefon, računar i televizor dok spavam i trudiću se da mi to od danas postane navika, ako želim da izađem iz ove začarane mikrotalasne pećnice.
Nadam se da ćete poslušati moj savet i uraditi isto.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije