22.09.2015 Zanimljivosti

Šta mališani misle o vožnji sa roditeljima?

Vožnja dece za većinu roditelja je jako stresna, ali da li ste mislili da je deci lako? Fordovo istraživanje pokazalo je šta najviše smeta klincima dok ih roditelji voze. Da li i vi radite neke od ovih stvari?

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Zanimljivo istraživanje koje je sprovela kompanija Ford među decom otkrila je da mališanima tokom vožnje najviše smeta pevanje roditelja, zatim vikanje i ružno ponašanje prema drugim vozačima.

Istraživanje je sprovedeno na 2.000 dece u Evropi, u dobi od 7 do 12 godina, a otkriva kako se deca najviše žale na loše pevanje roditelja u automobilu, vikanje, psovanje, ružno ponašanje prema drugim vozačima i kopanje nosa.

Ispitana deca stanovnici su Francuske, Nemačke, Italije, Španije i Velike Britanije, a njihova mišljenja uvelike se razlikuje od zemlje do zemlje. Tako je pevanje za vreme vožnje najmanje poželjno u Velikoj Britaniji (61 odsto), dok se deca u Francuskoj njih čak 74 odsto žali na psovanje i vikanje roditelja na druge vozače.

Pročitajte i… Bezbednost u saobraćaju: Deca niža od 150 cm moraju u auto-sedišta

Kako roditelji smiruju decu tokom vožnje
Kad je reč o „dovođenju dece u red“ 26 odsto mališana svedoči kako im mame i tate tokom putovanja daju pametne telefone da bi se smirili, najviše u Velikoj Britaniji (32 odsto), a najmanje u Nemačkoj (17 odsto).

Britanci će zabaviti decu nudeći im hranu i grickalice (29 odsto) ili pak pretnjama (15 odsto).

Navodno se najbolje ponašaju deca u Nemačkoj, čak njih 38 odsto tvrdi da ih roditelji ne moraju opominjati za ponašanje u automobilu.

„Tata, ti najbolje voziš“
Kad govorimo o tome ko bolje vozi, tata ili mama, muški vozači apsolutni su pobednici prema ovoj anketi.

Mame su bile najbliže pobedi u Velikoj Britaniji i to sa 45 odsto. Takođe, deca u Velikoj Britaniji smatraju da je kopanje nosa vrlo ružna navika vozača, a njihovo mišljenje dele Italijani i Nemci.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije