07.05.2015 Zanimljivosti

Tetke – najlepši dar u životu svakog deteta

Ona je odrasla osoba, ali joj je dozvoljeno da bude detinjasta, ona je uzor devojčicama i osoba kojoj se šapuću tajne. Zbog čega tetka ima tako posebno mesto?

????????????????????????????

Roditelji vaspitavaju decu, određuju pravila, a ponekad i primenjuju kazne. S druge strane, tetke su lišene te velike odgovornosti, pa im je dozvoljeno da budu blage, opuštenije i zabavljaju mališane.

Ukoliko nemaju svoju decu, tetke razvijaju posebnu emociju prema sestrićima ili bratancima, i prvi put se sreću sa takvom bezuslovnom ljubavlju.

Tetkama deca mogu poveriti ono što od roditelja najčešće kriju, jer nemaju strah od grdnji, osuđivanja i svađe. Na pitanja radoznalih i zbunjenih tinejdžera tetka će rado dati odgovor i posavetovati u vezi sa prvim ljubavnim problemima.

Sve radosti koje prate roditeljstvo dele i tetke. I njih oduševljavaju prvi koraci, prve reči, nevešti crteži i sve male pobede tokom odrastanja.

I za kraj, podsećamo vas na reči Duška Radovića: „Mame, rađajte deci sestre, jer sestre postaju tetke, a tetke su najlepši, nezamjenljivi dar svakom detinjstvu.

Izvor: Yumama
Foto: Thinkstock

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije