04.07.2011 Zanimljivosti

Trudna žena ponovo zatrudnela!

Nakon trogodišnjeg lečenja neplodnosti i nastojanja da zatrudni sa svojim suprugom Todom, Džulija Grovenberg (33) iz Fort Smita u Arkanzasu zatrudnela je dva puta u roku od dve nedelje, i istovremeno rodila dve bebe koje nisu blizanci.

Ovakav fenomen, koji se medicinskim rečnikom naziva „superfetacija“, a ogleda se u tome da žena koja je već u drugom stanju ponovo ostane trudna sa još jednim detetom, do sada je zabeležen samo 11 puta u celom svetu.

Mada su žarko želeli sopstveno dete, supružnici Grovenberg su nakon trogodišnjih bezuspešnih napora već bili spremni da odustanu i da pokušaju da usvoje neko dete iz inostranstva. U poslednjem očajničkom pokušaju ipak se desilo čudo i Džulija je zatrudnela.

Da je u pitanju zaista pravo čudo, koje se u medicinskoj praksi izuzetni retko sreće, doznala je, međutim, tek prilikom pregleda ultrazvukom, kada je ustanovljeno da nosi dve bebe različite starosti, začete u razlilčito vreme i smeštene u dve zasebne posteljice.

Džulija priznaje da je u početku bila veoma uplašena, jer čak ni iskusni lekari nisu umeli da joj kažu šta može da očekuje, ali nakon devet meseci od prvog začeća uspešno se porodila carskim rezom i na svet donela dve potpuno zdrave bebe, devojčicu Džilijan i dve nedelje “mlađeg” dečaka Hadsona.

Izvor: Blic




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije