15.11.2015 Zanimljivosti

Trudnoća: Šta ako (još uvek) niste zavoleli svoju bebu?

Većina majki nikada ne bi priznala da ne oseća nikakvu vezu s bebom koju nosi u stomaku, ali je jedna poznata ličnost to nedavno učinila, što je podstaklo mamu blogerku Vitni Bartel da razmisli o ovoj temi.

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Vanesa Leči, američka manekenka i televizijska zvezda, nedavno je za magazin „Američka beba“ otkrila da ona sa svojim nerođenim detetom, jednostavno, nije uspevala da uspostavi vezu.

„Dok sam nosila svog sina Kemdena, osdećala sam krivicu jer su mi svi govorili o toj ljubavi koju bi trebalo da osećam, ali nje nije bilo. Sećam se da sam pitala Nika (svog supruga, prim. aut.): ‘Zar sa mnom nešto nije u redu? Ovo sam želela čitavog života, a teram sebe na ta osećanja'“, otkila je Vanesa i dodala da su je osećanja ljubavi sustigla tek kada je saznala da nosi dečaka. „Tek onda sam uspela da se povežem s njim.“

Mama blogerka Vitni Bartel ističe da je pravo olakšanje čuti poznatu ličnost kako otvoreno govori o ovom aspektu roditeljstva, jer je, kako ona kaže, „teško ne porediti sebe sa slavnim majkama o kojima mediji često pišu“.

„Pre dve i po godine, ja sam prošla put kakav Vanesa opisuje, osim što se nisam osetila povezano sa svojom bebom kada sam otkrila njen pol. Štaviše, nisam osetila vezu sve dok nisam svog sina držala u naručju“, iskreno piše Vitni u svom najnovijem blogu.

Ona priznaje da se plašila toga kako će se drugo dete uklopiti u njen život i promeniti ga – iako je njen drugi sin bio planiran. Plašila se da ga neće voleti koliko svoje prvo dete i toga kako će se on uklopiti u porodicu. „Moj šašavi mozak nije uspeo da shvati da ljubav možemo osećati prema više dece“, piše Bartelova.

Nervoza zbog svih ovih pitanja je trajala tokom čitave Vitnine trudnoće i bila prilično iscrpljujuća i sad bi volela da se u njenoj blizini našao neko ko će je udariti i reći joj: „Ne budi blesava. Volećeš ovu bebu. Svi mi volimo ovu bebu.“
Ona dodaje da je bilo jako neprijatno da se pretvara da je srećna i uzbuđena, kada je sve što je osećala bio strah.

Pročitajte i… Kako će trudnoća uticati na vas a kako vaše godine na trudnoću?




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije