04.10.2014 Zanimljivosti

Tužila banku sperme jer je dobila crno dete

Žena iz Ohaja tužila je jednu banku sperme jer su pomešali donore i dali joj spermu jednog afroamerikanca umesto belca kojeg su ona i njena partnerka izabrale.

banka_sperme_dete

Dženifer Kramblet (36) dospela je u medije nakon što je banku sperme u blizini Čikaga tužila zbog „prevare“, budući da su im dali spermu donora pod brojem 330 umesto 380.

Kramblet je kazala kako su ona i njena partnerka Amanda Zinkon želele da dete fizički podseća na njih, a nakon sati pregledanja profila donora, konačno su našle odgovarajućeg muškarca da plavom kosom i plavim očima koji je izgledao poput Zinkon. Ipak, nisu dobile spermu koju su želele i za koju su platile.

Ovo nije rasno pitanje, volimo je – ona je ostvarenje svih naših snova. Ljudi misle da ne želimo ovo dete zbog njene boje kože, to nije istina i to me jako ljuti„, kazala je Kramblet za svoju dvogodišnju kćerkicu, Pejton.

Međutim, budući da Pejton nije potpuno bela, Kramblet je rekla kako porodica mora da se odseli iz svog doma u Ohaju, mesta koje je opisala kao „belu, konzervativnu i rasno netolerantnu sredinu“.

Ovo nije Los Anđeles ili Njujork, mi nismo na obali, mi smo na farmi. Zabrinuta sam za Pejton. Biti lezbijka u maloj sredini je teško, nije mi bilo jednostavno dok sam odrastala, ne želim da i ona mora prolaziti kroz to„, dodala je.

Iako je žena rekla kako još niko nije bio otvoreno verbalno agresivan prema njenoj kćerki i mešanoj porodici, čak i dobronamerni komentari ih dovode u nezgodne situacije, pogotovo situacije u kojima se odmah vidi da je Pejton „usvojena“.

Banka je vremenom prestala da odgovara na njene pozive, a primila je pismo u kojoj joj se izvinjavaju na propustu i vraćaju joj novac.

Njihov advokat je rekao da će tužiti banku, i da će tražiti kompenzaciju za sve pretrpljene neugodnosti, kao i dokaz da se tako nešto više neće desiti nikome.

Izvor: 021




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije