17.05.2015 Zanimljivosti

Upoznajte mališana koji je stalno gladan

Gideon Lov živi sa retkim poremećajem, Preder-Vili sindromom, zbog koga mora non-stop da jede, međutim, ovog preslatkog dečaka to ne sprečava da uvek bude nasmejan.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Poremećaj koji muči ovog dečaka mu stvara osećaj da njegov stomak nikada nije pun i tera ga da kompulsivno jede. Osim toga sindrom utiče na metabolizam i on mora da jede nisko kaloričnu hranu.

Gideon je deo porodice koja ga voli. Mama Re, tata Piter i dva brata, Zahari(4) i Henri (6) pružaju ljubav malom „žderi“ i uvek mu izmame osmeh na lice.

On je srećan i voljen ali kako njegova majka objašnjava, njegovo stanje je teško.

„Gideon stalno traži hranu. Krade je sa poda, iz kante, čak i od mačke. Ako je frižider otključan, on će pojesti sve. Krade hranu svaki dan“, kaže majka.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Iako moraju da imaju frižider koji se zaključava, dečak ima normalno detinjstvo.

„Njegovo traganje za hranom je počelo rano. Iako zaključavamo frižider, on svaki dan pojede nešto što ne bi trebao“, rekla je majka.

Njegovu želju za hranom je nemoguće kontrolisati, pa je tako bilo situacija kada je mogao da proguta tablete za mašinu za sudove.

„Naravno da se brinem za njega. Henri i Zaharije će morati uskoro da počnu da brinu oko njega. Ne verujem da ćemo moći da izlečimo njegovo stanje ali se nadam da ćemo naći efektivno rešenje za najgore simptome-glad i anksioznost“, rekla je Re.

On nikada neće moći da živi nezavisno. Ali roditelji se nadaju da će jednog dana on moži da ima posao i socijalan život.

Organizacije koje se fokusiraju na ovaj sindrom se trude da obave istraživanja kako bi mogla neka poboljšanja da se naprave.

Deca i odrasli koji pate od ovog sindroma nose se sa anksioznošću, sporim razvojom, problemima u učenju i ponašanju. Takođe, ne mogu da se razviju pravilno u pubertetu.

Gideon je aktivan i moćiće da doživi pun životni vek, ali to je uz pomoć ljubavi porodice i podrške organizacija koje obavljaju svoj posao kako treba i šire svest o ovom sindromu.

„Život sa tri dečaka je težak, pun haosa i uključuje puno Lego kocki. Gideon sada šeta i prilično je stabilan. Voli da se penje i jako se trudi da sustigne braću. Ne može još da priča ali uspeva da komunicira. Život sa detetom koje boluje od ovog sindroma je pun izazova. Ali on je divan dečak. Kada ga vidim da se igra sa braćom, srce mi se smeje“, rekla je majka.

Izvor: Blic Žena




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije