31.01.2018 Zanimljivosti

Za Ginisa: Najkraći porođaj na svetu od (samo) 17 sekundi!

Prvi porođaj obično traje 12 do 18 sati, ali Britanka Dejzi Stjuart imala je ekspresno kratki porođaj koji bi mogao biti proglašen i Ginisovim rekordom.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Dejzi Stjuart imala je porođaj kakav mnoge žene priželjkuju. Naime, porođaj ove Britanke trajao je neverovatno kratko, a možda će ući i u Ginisovu knjigu rekorda kao najkraći porođaj ikada.

Naime, Dejzina ćerka Popi, pri porođaju teška nešto manje od 3 kilograma, na svet je stigla nakon svega nekoliko minuta, preciznije zajedno sa trudovima i dolaskom bebe na svet porođaj je trajao pet minuta i 17 sekundi.

Priču o svom zaista nesvakidašnjem porođaju 20-godišnja Dejzi ispričala je za novine ‘Evening Telegraph’:

Provela sam nekoliko dana u bolnici i lekarii su tada otkrili da imam preeklampsiju. Iako mi je bilo ostalo još četiri nedelje do porođaja, lekari su odlučili da izvedu indukovani porođaj, zbog bezbednosti bebe. Rekli su mi da ću dva, tri dana osećati bol pre nego što se porodim.

Kada su krenuli trudovi, medicinska sestra rekla mi je da će kontrakcije trajati bar 10 sati. Odveli su me u porođajnu salu, a moj suprug je izašao kako bi pozvao babicu jer sam morala da počnem sa guranjem. Babica je ušla i rekla mi da guram. Nakon što sam se prvi put napela, babica je uzviknula ‘Vidim glavu’. Napravila sam još dva naprezanja i Popi je stigla na svet. Sve se činilo nestvarno. Pitala sam babicu ‘Je li to sve? Bilo je lako.'“

I bolničko osoblje bilo je zapanjeno time kako se Dejzi brzo porodila. Nakon nekoliko dana provedenih u bolnici zbog preranog porođaja, Dejzi i njena ćerka su otišle kući.

Popi je divna beba, noću spava i po devet sati, ma zlatna je„, pohvalila se presrećna mama. Ovo bi mogao biti najkraći porođaj u istoriji. Čak su iz Ginisovih rekorda kontaktirali srećne roditelje i rekli im da ispune prijavu za ulazak u njihovo prestižno društvo.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije