17.08.2015 Zanimljivosti

Zabavna činjenica: Muškarci, pozajmite „sina“ i bićete zavodljiviji

Na jednom ispitivanju žene su muškarce, koji su na fotografijama bili sa lepim detetom, proglašavali zgodnijim i atraktivnijim nego kad su na slikama bili sami.

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Sledeći put kad poželite da zavedete nekog ko vam se dopada, zamolite najboljeg prijatelja ili komšiju da vam pozajmi svog sina i uspeh je skoro zagarantovan. Jedino vodite računa da mališa bude sladak.

Ovo je zaključak studije slovačkog Univerziteta u Trnavi u kojoj je učestvovalo 260 žena. Ispitanice su prvo ocenile izgled muškaraca, a zatim su im pokazane fotografije istih dasa, ovaj put uparene sa mališanima starosti između 4-5 godina.

Dečake su takođe prethodno ocenile kao lepe ili manje atraktivne. Damama je rečeno da su na fotografiji otac i sin iako to nije istina. Kad je muškarac bio na fotografiji sa detetom koje je procenjeno kao lepo, automatski je bio proglašavan zgodnijim i atraktivnijim.

Naučnike ovaj podatak ne iznenađuje jer lepo dete instinktivno tumačimo kao znak da muškarac ima kvalitetne gene, što ga u našim očima čini poželjnim.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije