18.05.2018 Zanimljivosti

Zanimljive činjenice o posteljici koje sigurno niste znali

Koliko god se mi divili čudesnom razvoju deteta u majčinom stomaku, često zaboravljamo na posteljicu koja je jako važan organ u celom tom procesu.

Većina ljudi smatra da se nakon porođaja treba „rešiti“ posteljice, no neki žele s njom napraviti neobične stvari koje će ih ceo život podsećati na radosti trudnoće i porođaja.

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

U nastavku pročitajte nekoliko najzanimljivijih običaja u vezi sa  posteljicom.

Ovo o posteljici niste znali

Drvo života
Mnogi roditelji u zemljama drugih kultura, svoju posteljicu posade zajedno sa sadnicom omiljenog cveća u čast novorođene bebe. Zemlja se dobro zaliva narednih godinu dok sadnica ne pusti korenje. Kako se posteljica raspada, tako zemlja iz nje skuplja hranjive sastojke i stablo raste zajedno sa vašim detetom. Zbog ovoga posteljicu nazivaju i „drvo života“.

PROČITAJTE I… Koji su mogući problemi sa posteljicom?

Umetnost i uspomena
Pre rođenja deteta treba nabaviti nekoliko kvalitetnih papira za slikanje, ili to može biti neki unikatni papir koji se kupi u specijalnim prodavnicama za slikarske potrepštine. Iako čudno i nesvakidašnje, u svetu se od posteljice prave neverovatna umetnička dela. Za njih je to zgodna prilika za zabavu i način za čuvanje uspomene na trudnoću i porođaj.

Više saveta potražite u magazinu Mama&beba 

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije