03.05.2018 Zanimljivosti

Zašto se burma nosi na domalom prstu?

Burma se nosi na domalom prstu, to znaju i oni koji se nisu nikada venčali niti imaju to u planu. Ono što većina supružnika ne zna je odgovor na pitanje – zašto baš tu?

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Iako ima raznih tumačenja i objašnjenja, nama se najviše dopalo drevno kinesko tumačenje. Prema ovom verovanju, četvrti prst je upravo onaj koji označava partnere i žile iz ovog prsta idu pravo do srca, što simbolizuje večnu ljubav bračnih drugova.

Drevni Kinezi verovali su da palac predstavlja roditelje, kažiprst prijatelje, srednji prst nas same, domali prst rezervisan je za partnera a mali prst pripada deci.

Kada se spoje obe šake i rašire svi prsti (osim srednjeg, njega treba saviti) nemoguće je odvojiti domale prste! Probajte pa se i sami uverite!

Svi ostali prsti mogu se odvojiti jedan od drugog jer je i namenjeno da se odvojimo od roditelja, da deca porastu i otpočnu samostalan život i da se sa prijateljima viđamo povremeno. Jedino domali prsti obe šake (koji prikazuju večnu ljubav među partnerima) ostaje zalepljeni jedan za drugi.

Ne znamo da li su Kinezi zaista bili prvi koji su ustanovili tradiciju da se burma baš na ovom prstu, ali odlučili smo da im verujemo na reč i njihovo tumačenje proglasimo tačnim.

Romantično je, zar ne?

Više saveta potražite u magazinu Mama&beba 

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije