05.08.2015 Zanimljivosti

Znakovi koji otkrivaju da imate partnera koga bi svaka trudnica poželela

Trudnoća je nešto najlepše, ali većina budućih mama je sklona promenama raspoloženja usled hormona koji divljaju, pa je zato važno da uz sebe imate baš ovakvog partnera…

Foto: Gulliver/Thinkstock

Foto: Gulliver/Thinkstock

Trudnoću ne nazivaju bezrazložno blaženim stanjem. Ona predstavlja prelepo iskustvo u životu žene, ali je podložno i velikim hormonskim promenama koje utiču na ponašanje i raspoloženje. Ne čudi stoga što je trudnicama potrebno razumevanje, stabilnost i neprestana nežnost od partnera.

Savršen partner znaće kako da prilagodi svojoj partnerki ovih osnovnih sedam pravila:

1. Jutarnje mučnine se ne pojavljuju samo u jutarnjim časovima
Jutarnje mučnine obično se javljaju kod žena u prvom trimestru, a kod nekih tokom cele trudnoće. Simptomi poput povraćanja, nesvestice i slabosti mogu se pojaviti u bilo koje doba dana ili noći, pa je jako važno biti saosećajan i ljubazan prema svojoj voljenoj svakog dana, a ne samo ujutro. Nije naodmet uvek imati spremne i za želudac umirujuće grickalice poput tosta i čaja.

2. Trudnoća povećava osetljivost čula
Savršen partner trudnice izbegava kupovinu nove toaletne vode, sapuna ili osveživača prostora sa jakim notama koji će izazvati negativnu reakciju žene. Pažljivo je dodiruje jer zna da i najnježniji dodir može izazvati njeno negodovanje – pogotovo u predelu osetljivih grudi. Bira i kakav će joj obrok ponuditi jer sve ima jači ukus.

3. Hormoni utiču na nagle promene raspoloženja
Savršen partner razume da je „divljanje“ hormona krivo za stalne promene raspoloženja – npr. iznenadni plač tokom gledanja humorističke serije, i spremno prilagođava svoje ponašanje toj činjenici. On zna kakvu moć ima masaža ramena ili ponuđena maramica u pravom trenutku.

4. Trudnice priželjkuju odmor
Nakon venčanja sledi medeni mesec, a putovanje na neku privlačnu destinaciju takođe će odgovarati ženi nakon objave vesti o trudnoći. Savršen partner zna da je ‘babymoon’ odličan način da sa voljenom osobom podeli sreću i zadovoljstvo. Takođe, on zna da je ovo poslednjadnja prilika da se zajedno opustite pre roditeljstva.

5. Seks (ni)je dobra ideja u trudnoći
Neke žene u trudnoći ne osećaju potrebu za seksom, a druge ne mogu da se zasite svog partnera. Savršen partner trudnice komunicira sa svojom voljenom i osluškuje njene potrebe. On takođe zna da je važno biti iskren, priznati joj kako se oseća i zahvaliti joj što ona prolazi kroz sve to kako bi im podarila dete.

6. Trudnoća i porođaj su “strašna” stanja
Muškarci uživaju u krvavim spektaklima i akcijama, ali se skanjuju na samu pojavu normalnih telesnih izlučevina. Savršen partner trudnice na pada u nesvest od pogleda na plodnu vodu, krv ili neke druge biološke izlučevine koje mogu biti sastavni deo porođaja.

7. Uznemirena trudnica ne želi da čuje frazu: Smiri se
Reći uznemirenoj ženi da se smiri jednako je delotvorno kao i da pokušate da ugasite vatru metodom dolivanja benzina. Savršen partner ne koristi ovu frazu tiokom trudnoće, ni na samom porođaju. Štaviše, on ne ispravlja svoju dragu čak i kada je uhvatio u iznošenju informacija koje su dokazano netačne. On je umesto toga pažljivo sluša i pruža joj emocionalnu podršku.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije