16.08.2011 Zanimljivosti

Zašto muškarci ne žele da prisustvuju porođaju?

Možda i žele, ali im je skupo da plate…

Usluga prisustva oca na porođaju dozvoljena je u skoro svim bolnicama u Srbij, negde je besplatna, ali negde košta paprenih 5.000 do 17.000 dinara, te stoga nije teško shvatiti zbog čega očevi radije sede pored telefona nego što drže suprugu za ruku dok se porađa. Ipak je bolje potrošiti taj novac za opremu za bebu. Evo kako stoje stvari po porodilištima:

GAK „Narodni front“

Da bi gledao i presekao pupčanu vrpcu, budući otac u GAK „Narodni front“ mora da izdvoji 17.000 dinara. Uz to, kao i u svim drugim porodilištima, mora da ima uredan nalaz brisa grla i nosa.

Za razliku od njih, u Klinici za ginekologiju i akušerstvo KCS otac može da prisustvuje i carskom rezu. Ovo, ipak, nije uobičajeno.

Pančevo

U Opštoj bolnici u Pančevu godišnje se uradi 30 ovakvih porođaja, a, osim što daje bris na proveru, budući otac ništa ne plaća. Direktor ove zdravstvene ustanove dr Milan Milić smatra da je porodilja jedina koja treba o ovome da odluči.

Užice

Užičane, takođe, ništa ne košta ako žele da preseku pupčanu vrpcu svom detetu. Osim majke, kako su nam rekli u Zdravstvenom centru u ovom gradu, lekar procenjuje da li je otac psihički spreman za salu ili ne.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije