07.04.2011 Porodica

Uskršnja mermerna jaja

Da biste napravili ova divna jaja, potrebno vam je malo vremena i nekoliko vrsta čaja.

Jaja obarite na uobičajen način (kada voda provri, smanjite vatru pa ostavite jaja da se kuvaju najmanje 10 minuta). Skuvana jaja držite pod mlazom hladne vode 5 minuta.  Ohlađena jaja nežno istuckajte viljuškom sa svih strana vodeći računa o tome da ljuska samo napukne (ne sme da se odvoji od jajeta!). Ovo možete izvesti i nežnim rolanjem jajeta po mekoj podlozi.

Istuckana jaja stavite da se kuvaju u prethodno skuvani čaj. Ako želite da budu zelena – opredelite se za zeleni čaj. Crvenkasta jaja dobićete kuvanjem u čaju od jagode ili maline, a ona oker boje kuvajte u čaju od lipe. Žuta boja dobija se kuvanjem u čaju od kamilice. Kombinacije su razne – bitno je da se jaja kuvaju u čaju najmanje 10 minuta (može i duže, ali će tada boja postati intenzivnija).

Sada vam još samo preostaje da pažljivo oljuštite jaja i da ih poslažete na prigodnu tacnu.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Prethodna vest

još iz kategorije