Foto: Dobra Hrana
Sastojci:
– 600 g fileta lista
– 1 limun
– 3 jajeta
– 1 žumance
– 40 g putera brašna po potrebi
– prezli po potrebi
– 2 dl mleka
– 100 g kačkavalja
– 0,5 dl neutralne pavlake
– 800 g krompira
– mešavina začina
– 3 dl ulja
– origano
Priprema
1. Filete lista istanjiti kako bi se mogli rolovati. Poprskati ih limunovim sokom i začiniti po ukusu. Zatim ih urolovati i pričvrstiti čačkalicama.
2. Posebno pomešati prezle, origano i rendanu koru limuna.
3. Rolnice lista uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u smesu od prezli. Pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni.
4. U manjoj šerpi otopiti puter, dodati kašiku brašna i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
5. U još topao sos dodati rendani kačkavalj, žumance i neutralnu pavlaku, začiniti po ukusu i promešati.
6. U nauljenu vatrostalnu posudu poređati pržene rolnice i preliti ih pripremljenim sosom.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
8. Krompir oguliti, iseći na štapiće i propržiti na vrelom ulju. Poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.