Karavan „Na putu kroz roditeljstvo“ dolazi u Jagodinu
11.06.2024 Vaspitanje deteta

Karavan „Na putu kroz roditeljstvo“ dolazi u Jagodinu

Projekat „Na putu kroz roditeljstvo“ zamišljen je kao „putujući edukativni karavan“ koji za cilj ima da osnaži roditelje i pomogne im da reše određene dileme, unaprede odnos i podstaknu komunikaciju. Poslednja stanica karavana je upravo Jagodina, gde će 15. juna u 11 časova u sali Pomoravskog okruga (Boška Buhe 80) građani moći da sa stručnjacima tj. psiholozima, u atmosferi koja promoviše razumevanje, podršku i zajedništvo, pričaju o roditeljstvu.

Pored panela mame i tate učesnici će imati priliku da učestvuju u interaktivnim radionicama koje će se fokusirati na ključne teme roditeljstva, kao što su promene u partnerskim odnosima, očekivanja društva i usklađivanje posla i roditeljstva. Razgovori će dotaći važna pitanja koja se tiču uloge roditelja, transformacije identiteta tokom ovog važnog perioda, kao i specifične promene koje se dešavaju kada postajemo roditelji. Kroz ove diskusije, učesnici će moći da razmene iskustva, saznanja i strategije za uspešno suočavanje sa izazovima i razvojem dece.

„Na putu kroz roditeljstvo“ – događaj koji ne treba propustiti

panelisti

Na panel diskusiji i edukativnim radionicama će govoriti:

Senka Simonović psiholog i dečiji psihoterapeut, koja će obraditi temu emocionalnih izazova sa kojim se suočavaju majke,
Miša Stojiljković, novinar, psiholog i autor emisije i podkasta „Tata ti si lud“ će predstaviti izazove roditeljstva iz muškog/očinskog ugla,
Jovana Ružičić, psiholog, osnivačica i direktorka „Centra za mame”, će više govoriti o komunikaciji i partnerstvu nakon dolaska bebe.

Moderator događaja je Aleksandra Petrovski, brand storyteller, trener i konsultant, koja se bavi temama roditeljstva.

Ulaz na panel diskusiju i edukativne radionice je besplatan, a svi zainteresovani se mogu prijaviti putem linka – Rosa – Na putu kroz roditeljstvo (google.com)

Za više informacija posetite IG stranu rosavoda (https://www.instagram.com/rosavoda/).

Panel diskusiju organizuje Rosa voda, koja je više od jedne decenije uključena u različite nacionalne programe Vlade Republike Srbije i Ministarstva zdravlja za stvaranje boljeg okruženja kako za mame i bebe, tako i celu porodicu. Do sada, Rosa je pokrenula osnivanje banke humanog mleka, pokrenula je 20 školi roditeljstva širom Srbije, opremila je i uspostavila sobe za dojenje, pružila je podršku patronažnoj službi širom Srbije. Tokom 2024. godine, Rosa će nastaviti da podržava rad patronažnih službi i pruža podršku roditeljstvu.
još iz kategorije