11.02.2016 Ishrana deteta

Predlog za današnji ručak: Voždovačke pomorandže

Foto: Bakina kujna

Foto: Bakina kujna

Sastojci:
9 jaja
1 dl mleka
2 parčeta hleba
400 g mešanog mlevenog mesa
1 čen belog luka
1/2 kašičice mlevene paprike
200 g prezli
150 g brašna
mešavina začina
3 dl tartar sosa
ulja

Priprema:
1. U manjoj šerpi obariti 6 jaja, a potom ih oljuštiti i ostaviti da se ohlade.
2. Kriške hleba preliti mlekom, pa dobro ocediti i izmrviti. Beli luk oljuštiti i izrendati na sitno rende.
3. Sjediniti mleveno meso, izmrvljeni hleb, jedno jaje, beli luk, mlevenu papriku i začine po ukusu, pa dobro izmešati. Ukoliko je smesa ređa, dodati malo prezli po potrebi.
4. Smesom od mesa obložiti obarena jaja. Uvaljati ih u brašno, zatim u preostala dva umućena jajeta i na kraju u prezle.
5. Punjene i panirane mesne kugle pržiti u dubokoj masnoći sa obe strane dok ne porumene. Vaditi ih na papirnu salvetu da bi se ocedile od masnoće.
6. Gotove šnicle preseći napola i po želji preliti tartar sosom.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije