LUKSUZNI BREND GARDEROBE ZA DECU: IL GUFO, OD SADA U BEOGRADU!
Il Gufo – italijanska premium kompanija garderobe za decu otvorila je vrata svoje prve prodavnice u regionu, i to u Beogradu, u tržnom centru Gal...
pročitaj jošSastojci:
9 jaja
1 dl mleka
2 parčeta hleba
400 g mešanog mlevenog mesa
1 čen belog luka
1/2 kašičice mlevene paprike
200 g prezli
150 g brašna
mešavina začina
3 dl tartar sosa
ulja
Priprema:
1. U manjoj šerpi obariti 6 jaja, a potom ih oljuštiti i ostaviti da se ohlade.
2. Kriške hleba preliti mlekom, pa dobro ocediti i izmrviti. Beli luk oljuštiti i izrendati na sitno rende.
3. Sjediniti mleveno meso, izmrvljeni hleb, jedno jaje, beli luk, mlevenu papriku i začine po ukusu, pa dobro izmešati. Ukoliko je smesa ređa, dodati malo prezli po potrebi.
4. Smesom od mesa obložiti obarena jaja. Uvaljati ih u brašno, zatim u preostala dva umućena jajeta i na kraju u prezle.
5. Punjene i panirane mesne kugle pržiti u dubokoj masnoći sa obe strane dok ne porumene. Vaditi ih na papirnu salvetu da bi se ocedile od masnoće.
6. Gotove šnicle preseći napola i po želji preliti tartar sosom.
[caption id="attachment_114284" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana[/caption] Sastojci: 2 dl vode 350 g šećera 200 g čokolade ...
pročitaj još[caption id="attachment_114165" align="alignnone" width="640"] Foto: Pošalji recept[/caption] Sastojci: Za testo: 300 g brašna 15 g kvasca 1...
pročitaj jošSama pomisao na Nutelu je primamljiva, ali u ovoj kombinaciji je mmm… Pravljenje nutela kolača od sira je savršeno za početnike kuvare i mame koje...
pročitaj još