Kako sami da pripremate hranu za bebe + recepti
Priprema domaće hrane za bebe je jednostavna, ekonomična i veoma pristupačna. Umesto da trošite novac na kupovne kašice, bacite se na pripremu doma...
pročitaj jošSastojci:
500 g mekog brašna tip 400
20 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
100 ml ulja
100 ml mleka
150 ml jogurta
400 g pilećeg belog mesa
1 praziluk
200 g kačkavalja
1 jaje
susam
ulje, so
Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko s izmrvljenim kvascem, kašičicom šećera i brašna, pa dobro izmešati da ne ostanu grudvice. Prekriti suvom krpom i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U vanglicu sipati polovinu brašna, pa dodati kašičicu soli i promešati. Sipati nadošao kvasac, ulje i jogurt, te postepeno dodavati preostalo brašno i ručno mesiti dok se ne dobije glatko testo. Umešano testo ostaviti na toplom da nadođe.
3. Dok testo nadolazi, pripremiti fil. Na malo ulja propržiti praziluk isečen na kockice, pa dodati mlevenu piletinu i pržiti dok meso ne promeni boju. Nastaviti dinstanje uz povremeno dolivanje vode dok se meso termički ne obradi, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Nadošlo testo oklagijom istanjiti u pravougaonik. Duž jednog kraja rasporediti polovinu fila od mesa i posuti je polovinom rendanog sira. Testo dopola urolati, a potom ga preseći okruglim zupčastim nožem. Oblikovanu veknu iseći na manje komade. Na isti način iskoristiti preostali materijal.
5. Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega štrudlice od mesa. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Peći ih u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene.
Večeranje u kasnim satima nije povezano s povećanjem rizika za gojaznost kod dece, pokazalo je istraživanje sprovedeno na Kraljevskom Koledžu u Lon...
pročitaj jošMnogi roditelji su u nedoumici da li da zasole hranu koju spremaju za svoju bebu, jer se plaše da je hrana bljutava i da je zbog toga dete neće jes...
pročitaj još[caption id="attachment_112271" align="alignnone" width="640"] Foto: Guliver/Thinkstock[/caption] Sastojci (za 4 pljeskavice): 2 jabuke iseckan...
pročitaj još