Predlog za ručak: Pileće kuglice s brokolijem
[caption id="attachment_127262" align="alignnone" width="2121"] Thinkstock[/caption] Sastojci: 500 g pilećeg belog mesa 600 g krompira 3 jaje...
pročitaj još
Potrebno je:
4 srednja krompira
malo suncokretovog ulja
1 slatka tikva (bundeva)
1 kašičica senfa
55g putera
40g sveže izrendanog parmezana
2 supene kašike mleka
40g izrendanog Čedar sira
Dekoracija:
rebrasti uvijeni čips
grašak
čeri paradajz
Priprema:
Zgrejte rernu na 190 stepeni. Izbušite krompir na nekoliko mesta, premažite ga uljem sa svih strana I stavite ga u pleh da se peče. Potrebno ga je peći oko sat vremena odnosno sve dok ne omekani, što možete proveriti tako što ćete ga blago pritisnuti viljuškom. Dok se krompirići peku, isecite bundevu na pola I izvadite joj semenje. Poređajte bundevu u pleh tako da očišćeni deo bude “gore”, a zatim istopite 20g putera, pospite ga po njoj I stavite u rernu da se peče oko 40 minuta ili dok ne omekani. Nakon toga, ohlađenom krompiru izrežite vrh, blago ga izdubite I tu krompir – smesu pomešajte sa bundevom, parmezanom, mlekom, senfom I preostalim puterom. Začinite ga sa malo soli I bibera, napunite izdubljeni krompir, a zatim mu izrezani vrh “zapušite” Čedar sirom. Tako napunjen krompir vratite nazad u rernu I pecite ga nekoliko minuta na najvišoj temperaturi odnosno dok sir ne počne da “ključa” I da dobija zlatkastu boju. Na kraju dekorišite krompiriće na sledeći način: od rebrastog čipsa napravite rogove, od graška oči I od čeri paradajza nos. Prijatno!
[caption id="attachment_100788" align="alignnone" width="640"] Foto: Gulliver/Thinkstock[/caption] Potrebno je: - 10 g kima - 500 g brašna - ...
pročitaj još[caption id="attachment_109823" align="alignnone" width="640"] Foto: Dobra Hrana Specijal[/caption] Sastojci: - 500 g pileće džigerice - 2 šar...
pročitaj jošPotrebno je: 80 g putera 80 g smeđeg šećera 2 kašike meda (industrijski prerađenog) 130 g raženih pahuljica 40 g sušene jabuke (sit...
pročitaj još