ZA BEBIN MIRAN SAN

Dok spava, bebin stomacic se kontrahuje i do 8 cm. Zbog toga je važno da se pelena koju beba nosi prirodno prilagoava njenim pokretima. Pampers pelene sa trakama koje su pozicionirane sa strane omogucavaju miran san i zaštitu od propuštanja tecnosti i do 12 sati. Šta možemo da uradimo kako bi beba ostala suva tokom cele noci i tako joj osigurali miran san?

1. Od samog pocetka uvedite prepoznatljivu svakodnevnu rutinu, koja podrazumeva redovne dremke, ustaljivanje navika i vremena spavanja.

2. Svojim drugacijim ponašanjem naucite svoju bebu da razlikuje dan od noci: tokom dana, dok hranite svoju bebu, pricajte joj, a tokom noci budite tiši u obracanju i koristite prigušeno svetlo.

3. Kada vaša beba napuni šest meseci, možete da pocnete sa sprovoenjem rutine sledeceg redosleda: kupanje-hranjenje-pricakrevet, tako da beba zna šta može da ocekuje.

4. Posedovanje neke mekane igrackice u obliku životinje cesto pruža utehu kada doe vreme za spavanje. Njeno ”prisustvo” omogucice bebi da se ponovo uspava ukoliko se probudi usled lošeg sna, na primer.

5. Kako biste bili sigurni da je vašoj bebi udobno, obucite je u fleksibilnu i udobnu odecu i pelenu koja joj dobro pristaje – tako cete izbeci praznine ili curenje. 6. Uzdržite se od proveravanja vaše bebe svaki put kada se ona pomeri ili uskomeša tokom noci – malcice placa usled buenja potpuno je normalno. Vaša beba mora sama da nauci kako da ponovo uspostavi san!




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije