Izvrsna poslastica: Ružičasti venac
[caption id="attachment_116435" align="alignnone" width="640"] Foto: Posalji recept[/caption] Sastojci: Za testo: 250 ml mleka 100 g šećera ...
pročitaj jošPotrebno je:
parče ćurećeg belog mesa
dve šake mladog graška
tikvica
krompir srednje veličine
šargarepa
Priprema:
Meso izdinstajte na malo ulja i vode. Oljuštite i operite povrće (osim graška), a zatim ga iseckajte na kockice. Stavite povrće u šerpicu, nalijte vodom i kuvajte ga na tihoj vatri sve dok ne omekša. Kuvano povrće ocedite od vode (ne bacajte vodu!) i izgnječite ga viljuškom. Dodajte pireu parče putera i sitno iseckano peršunovo lišće (može i mirođija), a zatim razredite do željene gustine vodom u kojoj se povrće kuvalo. Na kraju dodajte sitno iseckano meso.
[caption id="attachment_116435" align="alignnone" width="640"] Foto: Posalji recept[/caption] Sastojci: Za testo: 250 ml mleka 100 g šećera ...
pročitaj još[caption id="attachment_119293" align="alignnone" width="640"] Pošalji recept[/caption] Sastojci: 6 jaja 7 kašika šećera 8 kašika griza 2 ka...
pročitaj još[caption id="attachment_112271" align="alignnone" width="640"] Foto: Guliver/Thinkstock[/caption] Sastojci (za 4 pljeskavice): 2 jabuke iseckan...
pročitaj još