23.05.2015 Ishrana deteta

Krem od malina sa prelivom od jagoda

Plodovi jagoda i malina predstavljaju izuzetno prijatnu hranu, neophodnu kako zdravom tako i obolelom organizmu. U narodu je veoma cenjen plod jagoda kao ukusno i lepo voće i najbolji su saveznici najukusnijih poslastica. U nastavku vam donosimo slatku poslasticu koju ćete sa slašću smazati. Prijatno!

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Potrebno je:
– 250 g malina
– 100 g prah šećera
– kesica želatina
– 250 g slatke pavlake

Za preliv:
– 300 g jagoda
– 80 g šećera

Priprema:
Izblendirati maline sa šećerom i ostaviti sa strane. Želatin pripremiti po uputstvu sa kesice i polako dodati smesi od malina i šećera. Umutiti slatku pavlaku i obazrivo je umešati u krem.
Rasporediti smesu u 4 kalupa za puding i ostaviti u frižideru da prenoći.
Za preliv zagrejati 100 ml vode, dodati šećer i kada provri dodati 250 g jagoda. Kuvati 10 minuta da se jagode raskuvaju. Skloniti sa vatre i prohladiti.
Kalupe izvrnuti na tanjire za služenje. Preliti sosom od jagoda i ukrasiti preostalim jagodama.

Izvor: Yumama




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije