Evo nekoliko jednostavnih saveta, zahvaljujući kojima ćete brzo i lako pripremiti najvažniji obrok za svog bebirona…
Foto: Guliver/Thinkstock
1
PROJA OD HELJDE I KUKURUZA
(za uzrast 16 meseci)
Sastojci:
100 g kukuruznog brašna, 100 g kukuruznog griza, 100 g heljdinog brašna, 1 celo jaje, 150 g mladog sira, kašičica susamovog zrna, kašičica ulja, malo kisele vode, malo morske soli
Priprema:
Umutite penasto jaje, pa dodajte ostale sastojke tako da dobijete kompaktnu, žitku masu. Masu ulijte u modle za mafine/projice, te je pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C, oko dvadesetak minuta.
Ova projica biće fina i mekana, puna spororesorbujućih ugljenih hidrata i vlakana, a mladi sir i šolja kiselog mleka uz nju blagotvorno će delovati na bebin digestivni sistem.
2
RIBLJA PAŠTETA
(za uzrast 18 meseci)
Sastojci:
Parče hleba od mešanog integralnog brašna, malo krem sira, skuša iz konzerve, sitno seckani peršunov list
Priprema:
Skušu iz konzerve ocedite od ulja, pa je dobro izgnječite viljuškom, zajedno sa sitnim kostima. Dodajte krem sir, pa izmešajte sastojke tako da dobijete finu paštetu. Ubacite i malo seckanog peršunovog lista. Paštetu mažite na parče hleba od mešanog integralnog brašna. Poslužite uz čaj od kamilice s limunom i malo meda.
Ovaj doručak će malom detetu obezbediti kvalitetan i lako iskoristiv kalcijumi. Čaj od kamilice s medom i limunom pun je vitamina C, tako da će doprineti jačanju imuniteta.
Ostatak teksta pročitajte na sledećoj strani…