Desert posle ručka: Slatka torta od pirinča
[caption id="attachment_109929" align="alignnone" width="640"] Foto: Ukusno i zdravo[/caption] Sastojci: 300 g belog pirinča arborio 1,8 l mle...
pročitaj jošPotrebno je:
1 praziluk (beli deo)
2 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka
5 listova blitve
2 mlada krompira srednje veličine
2 krupna paradajza
Priprema:
Praziluk sitno naseckajte, pa ga izdinstajte na zagrejanom ulju. Dodajte malo vode, a zatim dodajte sitno naseckani beli luk. Promešajte i prokrčkajte 2-3 minuta. Paradajz poparite vrelom vodom, oljuštite ga, sitno nasecite i umešajte u masu od praziluka. Promešajte i još malo prokrčkajte. Začinite prstohvatom morske soli.
U međuvremenu, skuvajte krompir i pred sam kraj kuvanja, ubacite nasečenu blitvu. Izvadite blitvu nakon 2 minuta. Krompir izgnječite, a blitvu sitno nasecite. Umešajte krompir i blitvu u masu od praziluka i paradajza, sve promešajte i kratko prokrčkajte.
Ovo zdravo varivo odličan je prilog uz barenu ribu ili dinstano belo pileće meso.
[caption id="attachment_109929" align="alignnone" width="640"] Foto: Ukusno i zdravo[/caption] Sastojci: 300 g belog pirinča arborio 1,8 l mle...
pročitaj jošPotrebne namirnice: 2 krompira srednje veličine 1 šargarepa 100 g cvetova brokolija 4 kašike mleka 1 kašika neslanog margarina 40...
pročitaj još[caption id="attachment_113800" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakini slatkiši[/caption] Sastojci: Za crveni deo: 80 g margarina 80 g...
pročitaj još