Slatki zalogaj: Medeno srce
[caption id="attachment_40450" align="alignnone" width="640"] Foto: Pixabay.com[/caption] Sastojci: Dve i po čaše brašna ( merica neka bude čaš...
pročitaj jošPotrebno je:
1 praziluk (beli deo)
2 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka
5 listova blitve
2 mlada krompira srednje veličine
2 krupna paradajza
Priprema:
Praziluk sitno naseckajte, pa ga izdinstajte na zagrejanom ulju. Dodajte malo vode, a zatim dodajte sitno naseckani beli luk. Promešajte i prokrčkajte 2-3 minuta. Paradajz poparite vrelom vodom, oljuštite ga, sitno nasecite i umešajte u masu od praziluka. Promešajte i još malo prokrčkajte. Začinite prstohvatom morske soli.
U međuvremenu, skuvajte krompir i pred sam kraj kuvanja, ubacite nasečenu blitvu. Izvadite blitvu nakon 2 minuta. Krompir izgnječite, a blitvu sitno nasecite. Umešajte krompir i blitvu u masu od praziluka i paradajza, sve promešajte i kratko prokrčkajte.
Ovo zdravo varivo odličan je prilog uz barenu ribu ili dinstano belo pileće meso.
[caption id="attachment_40450" align="alignnone" width="640"] Foto: Pixabay.com[/caption] Sastojci: Dve i po čaše brašna ( merica neka bude čaš...
pročitaj jošPotrebni sastojci: * šoljica kukuruznog griza * 2 dl adaptiranog mleka * kašika industrijski prerađenog meda * jedna banana * cimet Priprema:...
pročitaj jošUkusan ručak za bebu od navršenih osam meseci. Sastojci: 1 tikvica 2 kašike palente ½ kašike pavlake seckani peršun Priprema: Tikvicu oč...
pročitaj još