Njam, njam: Napravite detetu ovaj bolonjeze sos i jedva će čekati sledeći obrok
Ukusan obrok sa mesom na dečijem tanjiru može da izgleda bajkovito. Evo ideje kako da napravite i servirate bolonjeze sos... [caption id="attach...
pročitaj još– od osmog meseca
Potrebno je:
200 gr integralne testenine
200 gr bundeve
1 zrela banana
1 veća kruška
2 žumanceta
2 kašike pavlake
malo cimeta
Priprema:
Testeninu skuvajte u blago posoljenoj vodi. Ocedite je od vode i ostavite po strani. Bundevu ispecite u rerni, pa je izgnječite viljuškom. U pečenu bundevu dodajte izgnječenu bananu i krušku (prethodno je oljuštite i očistite od semenki). Sve dobro umutite i začinite s malo cimeta. Vatrostalnu posudu premažite puterom, pa na njeno dno uspite polovinu skuvane testenine. Preko nje izručite smesu od bundeve i voća, a zatim odgore uspite drugu polovinu testenine. Umutite žumanca sa pavlakom, prelijte preko „bundevare“ pa zapecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 180 stepeni. Pecite dok ne porumeni. Ohladite i poslužite bebi.
Ukusan obrok sa mesom na dečijem tanjiru može da izgleda bajkovito. Evo ideje kako da napravite i servirate bolonjeze sos... [caption id="attach...
pročitaj još[caption id="attachment_112810" align="alignnone" width="640"] Foto: Guliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: 2 manje tikvice 20 g putera 20 g ...
pročitaj još[caption id="attachment_118958" align="alignnone" width="640"] Foto: Guliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: 200 g halumi sira 1 manja tikvica ...
pročitaj još