
Kako sami da pripremate hranu za bebe + recepti
Priprema domaće hrane za bebe je jednostavna, ekonomična i veoma pristupačna. Umesto da trošite novac na kupovne kašice, bacite se na pripremu doma...
pročitaj jošSastojci:
300 g pilećeg belog mesa
1 glavica crnog luka
1 veća šargarepa
250 g karfiola
1 tikvica
1 pomorandža
1 čen belog luka
4 kašike soja sosa
vezica lista peršuna
3 kašike gustina
200 g pirinča
mešavina suvog biljnog začina
ljuta mlevena crvena papirka po ukusu
ulje
so, biber
Priprema:
1. Meso iseći na kockice, posoliti ga i preliti sa 1 kašikom ulja i 1 kašikom soja sosa. Promešati i ostaviti da odstoji pola sata.
2. Tikvice oprati, šargarepu očistiti ljuštilicom, pa ih iseći na štapiće, a karfiol razdvojiti na cvetiće.
3. Luk iseći na rebarca i ispržiti ga na malo ulja dok ne postane staklast. Dodati šargarepu, tikvice i karfiol, pa pržiti uz povremeno dodavanje vode da ne zagori.
4. Posoliti, pobiberiti i posuti mešavinom suvog biljnog začina po ukusu. Sitno iseckati peršun, te umešati u povrće.
5. Pirinač obariti u posoljenoj vodi, a zatim ga dobro procediti.
6. Na malo ulja nekoliko sekundi ispržiti sitno iseckan beli luk, pa dodati 3 kašike soja sosa i 1 kašiku gustina izmućenog u 100 ml vode.
7. Zatim dodati sok od isceđene pomorandže i ljutu mlevenu papriku po ukusu. Posoliti i pobiberiti, pa kratko prokuvati.
8. Meso posuti preostalim gustinom, malo protresti i pržiti u dubokom ulju dok ne porumeni. Vaditi rešetkastom kašikom na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće.
9. Nakon toga, meso sjedinti sa sosom od pomorandže i poslužiti uz pirinač i povrće.
Ukusan i zdrav ručak za bebe starije od 9 meseci Potrebno je: 10 cvetića karfiola 10 cvetića brokolija 1 šargarepa 1 m...
pročitaj jošVaše dete, kao i većina njegovih vršnjaka, ne voli povrće? Naš nutricionista Branka Mirković otkriva zašto je važno da vaš mališan jede ove namirni...
pročitaj još* Od dvanaestog meseca * Količina za 3 porcije * Ne zamrzavati! ŠTA VAM JE POTREBNO: 200 g šargarepe 130 g fileta lososa bez kože 60 ml sok...
pročitaj još