Predlog za ručak: Pljeskavice od tikvica
[caption id="attachment_114928" align="alignnone" width="640"] Foto: Pošalji recept[/caption] Sastojci: 1 veća tikvica 3 jajeta brašno i prez...
pročitaj još– od jedanestog meseca Potrebno je: 100 gr krupnog, šarenog pasulja 1 glavica crnog luka 1 paradajz 1 krompir 1 šargarepa 2 kašike ulja 100 ml adaptiranog mleka (ili majčinog) Priprema: Crni luk oljuštite i sitno naseckajte. Oljuštite krompir i šaragrepu, isecite ih na kockice, odnosno kolutiće. Pasulj potopite u hladnu vodu i ostavite ga da odstoji sat vremena. Paradajz poparite vrelom vodom, pa mu oljuštite kožicu. Obarite pasulj, krompir i šargarepu, pa ih ispasirajte i pomešajte u posebnoj činiji. Zagrejte ulje, pa na njemu izdinstajte crni luk da bude staklast. Sada dodajte masu od pasiranog povrća, pa sve dobro izmešajte. Dodajte malo vode i pustite da masa uvri. Sada dodajte sitno isečen paradajz, opet promešajte i još malo prokrčkajte. Sklonite sa vatre, pa razredite mlekom do željene gustine. Uz ovaj pire (koji je bogat gvožđem i vitaminima) ponudite bebi dinstano belo pileće ili ćureće meso.
[caption id="attachment_114928" align="alignnone" width="640"] Foto: Pošalji recept[/caption] Sastojci: 1 veća tikvica 3 jajeta brašno i prez...
pročitaj jošod osmog meseca Potrebno vam je: Parče pilećeg ili ćurećeg belog mesa (količinu odredite prema bebinom apetitu) pola kelerabe osredn...
pročitaj još[caption id="attachment_38309" align="alignnone" width="640"] Foto: Gulliver/Thinkstock[/caption] Sastojci: 250 g mlevenog keksa 125 g margari...
pročitaj još