Loše navike u ishrani stiču se od malena!
Da bi dete usvojilo zdrave navike u ishrani i zadržalo ih tokom citavog života, potrebno ga je tome uciti od trenutka kada pocne da uzima cvrstu hr...
pročitaj jošSastojci:
5 kajzerica
100 g spanaća
2 kašike brašna
2 kašike kukuruznog brašna ili kukuruznog griza
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika posnog majoneza
senf po ukusu
1 čen belog luka
na vrh noža belog luka u prahu
prstohvat soli
1 kašičica seckanog peršuna
1 ljubičasti luk
malo ljute papričice
kiseli krastavčići
list-dva zelene salate
Priprema:
1. Spanać dobro oprati i ocediti pa obariti u posoljenoj vodi.
2. Obareni spanać procediti pa ga staviti u dublju činiju.
3. Dodati brašno, majonez i senf pa lagano promešati varjačom.
4. Zatim ubaciti sitno iseckan peršun i beli luk, zatim dodati beli luk u prahu, maslinovo ulje
i so. Dobro promešati kako bi se svi sastojci sjedinili.
5. Dobijenu smesu vaditi kašikom i uvaljati u kukuruzno brašno pa rukama oblikovati pljeskavice.
6. Ređati ih na pleh obložen papirom za pečenje i peći 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.
7. Kajzericu preseći napola pa između staviti dve pljeskavice. Namazati sa malo senfa te dodati
kolut ljubičastog luka, malo seckanih krastavčića i ljute papričice.
8. List zelene salate staviti na tanjir i servirati sendvič ili ga upakovati u kesu
za sendviče pa ga kasnije konzumirati.
[caption id="attachment_116104" align="alignnone" width="640"] Foto: Bakina kujna[/caption] Sastojci: Za koru: 100 g brašna 50 g šećera 4 ka...
pročitaj još(od dvanaestog meseca) Sastojci: * pola šoljice pirinča * 50 g tunjevine iz konzerve * nekoliko režnjeva tikvica * šaka šampinjona * 2 režn...
pročitaj jošŠargarepa je ukusno povrće prepuno beta-karotena, zahvaljujuću kojem dolazi do stvaranja vitamina A u organizmu. Takođe, sadrže vitamin C i k, kao ...
pročitaj još