14.05.2016 Ishrana deteta

Popaj sendvič: Za početak dana pun energije

Foto; Posalji recept

Foto; Posalji recept

Sastojci:
5 kajzerica
100 g spanaća
2 kašike brašna
2 kašike kukuruznog brašna ili kukuruznog griza
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika posnog majoneza
senf po ukusu
1 čen belog luka
na vrh noža belog luka u prahu
prstohvat soli
1 kašičica seckanog peršuna
1 ljubičasti luk
malo ljute papričice
kiseli krastavčići
list-dva zelene salate

Priprema:
1. Spanać dobro oprati i ocediti pa obariti u posoljenoj vodi.
2. Obareni spanać procediti pa ga staviti u dublju činiju.
3. Dodati brašno, majonez i senf pa lagano promešati varjačom.
4. Zatim ubaciti sitno iseckan peršun i beli luk, zatim dodati beli luk u prahu, maslinovo ulje
i so. Dobro promešati kako bi se svi sastojci sjedinili.
5. Dobijenu smesu vaditi kašikom i uvaljati u kukuruzno brašno pa rukama oblikovati pljeskavice.
6. Ređati ih na pleh obložen papirom za pečenje i peći 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.
7. Kajzericu preseći napola pa između staviti dve pljeskavice. Namazati sa malo senfa te dodati
kolut ljubičastog luka, malo seckanih krastavčića i ljute papričice.
8. List zelene salate staviti na tanjir i servirati sendvič ili ga upakovati u kesu
za sendviče pa ga kasnije konzumirati.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije