15.02.2016 Ishrana deteta

Predlog za današnji ručak: Bataci na lovački način

Dobra Hrana

Dobra Hrana

Sastojci:
4 veća pileća batka sa karabatkom
120 g sira trapista
4 kisela krastavca
100 g dimljene pečenice
1 list lovora
2 dl belog vina
2,5 dl neutralne pavlake
ulje
so, biber

Priprema:
1. Pileće batake odvojiti od kostiju, istanjiti tučkom za meso i začiniti.
2. Svaku šniclu prekriti pečenicom, preko staviti rendani sir i krastavce isečene na štapiće.
3. Batake presaviti i pričvrstiti čačkalicom pa propržiti na vrelom ulju da porumene. Gotove batake izvaditi i ostaviti na toplom.
4. U masnoću od bataka sipati belo vino, dodati lovor, začine po ukusu i kratko prokuvati.
5. Potom dodati neutralnu pavlaku, vratiti batake i prokuvati.




Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije